Σε εκκενώσεις οικισμών έχουν προχωρήσεις οι αρχές σε Κω και Χίο λόγω μετώπων φωτιάς που έχουν ξεσπάσει στα δύο νησιά.

Ads

Συγκεκριμένα, στη Χίο το πρωί της Δευτέρας ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Σιδηρούντα.

Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 14 οχήματα ενώ από αέρος έχουν κινητοποιηθεί 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και ιδιωτικές υδροφόρες καθώς και μηχανήματα έργου του Στρατού.

Επιπλέον, μήνυμα από το «112» έχει σταλεί σε κατοίκους της περιοχής Μετόχι για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων προς την παραλία, καθώς υπάρχει μόνο ένας δρόμος διαφυγής και προτιμήθηκε να δοθεί σχετική εντολή για παν ενδεχόμενο, αν και το μέτωπο βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Ads

 

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και φωτιά στην Κω.

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας (1/7), σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο, 2 φορτωτές και 2 υδροφόρες του δήμου. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί ΒΔ άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Επίσης, ήχησε μήνυμα 112 για εκκένωση στον οικισμό Καρδάμαινα και απομάκρυνση των κατοίκων προς Αντιμάχεια.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 


Το 112 ήχησε και στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Δέκα Γόρτυνας.

Το μήνυμα καλούσε τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.