Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην Κερατέα άφησε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Ads

Όπως σημείωσε μιλώντας στο OPEN, ο ίδιος είναι δήμαρχος από το 2003 και πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με φωτιά με τις χθεσινές ιδιαιτερότητες.

Όπως είπε κ. Λουκάς: «ήταν μία δύσκολη φωτιά και πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε τέτοια φωτιά, με 8 μποφόρ, βράδυ και σε περιοχή δίπλα στην Αττική Οδό όπου έπρεπε να κοπεί ο δρόμος».

Όπως υπογράμμισε «οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήρθαν άμεσα. Τώρα για φωτιά στις 22:00, ή από αμέλεια είναι ή εμπρησμός γιατί ήταν μέσα από το δρόμο, δηλαδή δεν ήταν ότι πέταξε κάποιος τσιγάρο» είπε χαρακτηριστικά.

Ads

«Πηγαίναμε από Λαύριο προς Κερατέα, στον δρόμο προς τη μεγάλη φωτιά, υπήρχε άλλη μία φωτιά στο διάζωμα, η οποία προφανώς είχε μπει εκεί από αντιπερισπασμό, για να μην πάμε στη μεγάλη φωτιά.

Τη σβήσαμε αμέσως. Έχουμε υποψίες ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι» πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι κάτοικοι του είπαν ότι άκουσαν έκρηξη πριν ξεσπάσει η φωτιά.