«Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συνεχίζει να μην ζητά κατάπαυση πυρός στη Γάζα» γράφουν οι «Filmakers for Palestine» σε νέα ανακοίνωση τους.

Ads

Η συλλογικότητα που συγκέντρωσε πάνω από 500 υπογραφές γνωστών κινηματογραφιστών αλλά και ανθρώπων από όλους τους χώρους της τέχνης και της κοινωνίας των πολιτών, έχει ήδη παρέμβει με δράσεις εντός και εκτός των αιθουσών του Φεστιβάλ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό.

Οι «Filmakers for Palestine Greece» μάλιστα χρησιμοποίησαν το lay out του Φεστιβάλ και στη θέση των ταινιών, έβαλαν ειδήσεις από τη δυσβάσταχτη ειδησεογραφία πάνω σε ένα έγκλημα που αποσιωπάται.

Ads

Τη σιωπή στη συμπρωτεύουσα, καταπολεμά η παραπάνω κίνηση όπως και η εκδήλωση του Στέλιου Κούλογλου, όπου ο βραβευμένος Ισραηλινός κινηματογραφιστής Udi Aloni, η φημισμένη Παλαιστίνια τραγουδοποιός Rasha Nahas και η Ελληνίδα σκηνοθέτης Αλεξία Τσούνη, θα μιλήσουν για την άμεση ανάγκη κατάπαυσης του πυρός στηρίζοντας τα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 19.30 στον Πολυχώρο Ενεκεν (Προξένου Κορομηλά 37)

Στην υπόθεση αναμένεται να αναφερθεί ο Στέλιος Κούλογλου στη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί την Πέμπτη το πρωί στο βιβλιοπωλείο Ιανός, στις 11.30 πμ.

Η συνέντευξη γίνεται με αφορμή τη νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου «142 χρόνια», που κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ – δικαστικό θρίλερ για την υπόθεση τριών προσφύγων, καταδικασμένων από 50 έως και 142 χρόνια φυλακή, που προσπαθούν να αθωωθούν με την υποστήριξη μιας διεθνούς εκστρατείας αλληλεγγύης.

Στη συνέντευξη τύπου την Πέμπτη το πρωί αλλά και στην προβολή της την ίδια μέρα το βράδυ (21:30, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης) θα πάρει μέρος ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, ένας από τους πρωταγωνιστές του φιλμ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των #filmakers4palestinegreece