Με καθυστέρηση άρχισε η τελευταία συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής των Τεμπών μετά τη διακοπή, καθώς η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβη θέλοντας να τοποθετηθεί.

Ads

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρχικά μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης της επιτροπής, ενώ έχει εξαιρεθεί από αυτήν, καθώς είναι δικηγόρος συγγενών των θυμάτων. Μετά από διαβουλεύσεις συμφωνήθηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας να παραμείνει στην αίθουσα δίχως δικαίωμα λόγου και ψήφου.

Στη συνέχεια, όμως, κατέθεσε πρόταση εξαίρεσης του προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου, ενώ επέμενε να σταματήσει η συνεδρίαση προκειμένου αυτή να συζητηθεί.

Τελικά αποφασίστηκε η διακοπή της συνεδρίασης για μία ώρα προκειμένου αυτή να συνεχιστεί στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ads

Δήλωση πλειοψηφίας για Κωνσταντοπούλου: Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

«Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής» αναφέρεται σε δήλωση της πλειοψηφίας της Βουλής για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

Προστίθεται «Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία».

«Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών θυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση έχει ξεκινήσει ξανά στην Ολομέλεια της Βουλής.