Προφυλακίστηκε ο «Κοντός», ο οποίος θεωρείται από τις Αρχές ως ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Ads

Σύμφωνα με τη δικογραφία εκείνος και ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ- δίνει το σύνθημα για να ξεκινήσουν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ έχει κριθεί και αυτός προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Κοντός», κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και οι οποίες μεταξύ άλλων τον θέλουν εκ των ηθικών αυτουργών στη δολοφονία του αστυνομικού και διευθυντικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ads

Συγκεκριμένα, για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η δικογραφία αναφέρει: «Με την άφιξη του στο γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη”, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του πρώτου σετ. Φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον Χ. Μ. – Δ. (σ.σ τον μανατζερ του γνωστού τράπερ που κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος), ο οποίος οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν (ο “Κοντός” τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο Χ. Μ- Δ τη ναυτική φωτοβολίδα), να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις».

Πέντε από τους 32 κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια έχουν ήδη απολογηθεί στους τρεις Ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών που της αποδίδεται η ευθύνη για την δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στον Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους πέντε , της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων που λογοδοτεί στις αρχές για την υπόθεση, έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι με την σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Με τις απολογίες των 32 ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της ποινικής υπόθεσης όσον αφορά τις θέσεις που εκφράζουν στους δικαστικούς λειτουργούς τα πρόσωπα που συνελήφθησαν.