Μία πρωτοβουλία προκειμένου να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες τους αναλαμβάνουν εθελοντές δικηγόροι από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Ads

Σε συνεργασία με μεταφραστές οι δικηγόροι θα ενημερώνουν πρόσφυγες που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους για το πώς μπορούν να το κάνουν και ποια έγγραφα απαιτούνται.

Πολλοί πρόσφυγες που μετά το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, μη έχοντας δίοδο διαφυγής ζητούν όλο και πιο συχνά να ενημερωθούν για τη διαδικασία που απαιτείται ώστε να γυρίσουν στο αδιέξοδο της χώρα τους.

Από σήμερα, Τετάρτη, ο στρατός θα προσφέρει καθημερινά 5.000 μερίδες φαγητού στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ από τη Δευτέρα θα συμμετέχει με προσφορά φαγητού και η Εκκλησία. Ο Ερυθρός Σταυρός επίσης τη μία μέρα θα διανέμει ξηρά τροφή και την άλλη προϊόντα ατομικής υγιεινής.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δέκα νέα κέντρα φιλοξενίας που προετοιμάζονται από τα εμπλεκόμενα υπουργεία αναμένεται να προετοιμαστούν και να έχουν παραδοθεί έως την επόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου.