Έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τα όσα συνέβησαν στο Ρέντη κατά τη διάρκεια αγώνα βόλλευ και τον τραυματισμό αστυνομικού, ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας σε καταστολή και με μηχανικό αερισμό.

Ads

Την ίδια ώρα, ηχητικό ντοκουμέντο από την επικοινωνία που είχαν αστυνομικές δυνάμεις την ώρα των επεισοδίων είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο ακούγονται δύο αστυνομικοί να συζητούν για την κατάσταση του τραυματία και τη διαχείριση του κόσμου που βρίσκεται στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη.

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα περάσουν ο Γιάννης Οικονόμου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Βρούτσης, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Ακης Σκέρτσος και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννης Μπρατάκος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε αρχικά σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής, ωστόσο τελικά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, δίχως καμία σύλληψη.

Ads

Επιπλέον, την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα επεισόδια στου Ρέντη και ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού από χούλιγκαν.

Η εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας έδωσε παραγγελία στην εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά ζητώντας τη διενέργεια έρευνας και την εποπτεία της έρευνας που διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σφοδρή αντιπαράθεση Ολυμπιακού-Οικονόμου

Κατά της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας καταφέρεται με ανακοίνωσή του από τη δική του μεριά ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, με αφορμή όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη.

Μεταξύ άλλων ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για ομηρία όλων των φιλάθλων, εντός του κλειστού γηπέδου «με τη χρήση βίας»: μια απόφαση που –όπως σημειώνει– προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο πανικό μεταξύ των φιλάθλων και επιτάθηκε επικίνδυνα από εστία φωτιάς σε εσωτερικούς χώρους του κλειστού γηπέδου από άγνωστη αιτία.

Μάλιστα, δεν διστάζει –αναφερόμενος στην «παράνομη κράτηση» περίπου 500 φιλάθλων– να μιλήσει για απόφαση «που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των ΝΑΖΙ!!».

Σε κάθε περίπτωση, ζητά από την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας «να καταθέσετε τις αστυνομικές σας ταυτότητες και να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΧΘΕΣ, ζητώντας ταπεινά συγνώμη τόσο από τον σοβαρά τραυματισμένο συνάδελφό σας όσο και τους οικείους του και την ελληνική κοινωνία».

Απαντώντας με γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα και μάλιστα με αναφορές σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Ο κ. Οικονόμου ζητά σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, για να αποδοθεί δικαιοσύνη και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση