Καθώς το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και οι καταναλωτές κάνουν τις τελευταίες αγορές τους, τα «πυρά» τους κατά της κυβέρνησης για την εκτόξευση της ακρίβειας έστρεψαν τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ads

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο αγορά, φέρνοντας στο επίκεντρο την ανάγκη αντιμετώπισης της ακρίβειας τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους επαγγελματίες.

Συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και έστρεψε τα πυρά του στην κυβέρνηση για έλλειψη μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας.

«Πρέπει αυτή η χώρα να μπει σε τάξη, έχει παραγίνει το χάλι, χρειάζεται κοινωνικό μέτωπο για την αλλαγή» επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την Μ. Τετάρτη κατέθεσε πρόταση νόμου 12 σημείων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, με μέτρα που αφορούν μεταξύ άλλων τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο επιτρεπόμενο επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη θέσπιση μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ από την χονδρική έως το ράφι για 6 μήνες, για άλευρα, δημητριακά, γαλακτοκομικά, αυγά, έλαια, λαχανικά και για βρεφικά είδη και τη διατροφή με δυνατότητα παράτασης για άλλους 6 μήνες.

Ads

Στην αγορά της Καλλιθέας ο Νίκος Ανδρουλάκης

Την αγορά της Καλλιθέας επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, απ΄όπου εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, τονίζοντας πως «οι πολίτες περνούν δύσκολα».

«Κι εδώ στην αγορά της Καλλιθέας τα πράγματα είναι υποτονικά. Οι πολίτες περνούν δύσκολα. Η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη. Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας, αλλά κατά τα άλλα υποστηρίζει ότι έχει πετύχει η οικονομική του πολιτική» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πώς είναι δυνατόν να έχουμε τη μικρότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την ευρωζώνη, αλλά να τα πηγαίνουμε καλά στην οικονομία; Εμείς αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία, όπου θα έχουν ευκαιρίες και ευημερία όλοι και όχι μόνο λίγοι. Γι’ αυτό αξίζει στις 9 Ιουνίου να στείλετε ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στη Νέα Δημοκρατία. Και, συγχρόνως, ένα μήνυμα προοπτικής κι ελπίδας με ισχυρό ΠΑΣΟΚ και ισχυρή δημοκρατική παράταξη» σημείωσε σε δηλώσεις του από την αγορά της Καλλιθέας ο Νίκος Ανδρουλάκης.