Επανεκκίνηση αλλά με αυστηρότερους όρους για τα προγράμματα του ΟΕΚ από την 1η Φεβρουαρίου 2011. Υπενθυμίζεται ότι οι δραστηριότητες του Οργανισμού είχαν παγώσει από τον περασμένο Ιούλιο.

Ads

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείου Εργασίας αναφέρει ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί ο εξορθολογισμός των κριτηρίων για τους συμμετέχοντας στα δανειοληπτικά αλλά και τα προγράμματα επιδομάτων. Επιπλέον προαναγγέλλεται η λειτουργία μηχανισμού για την είσπραξη των οφειλών από δικαιούχους του ΟΕΚ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΕΚ με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου αποφασίστηκε να καταβληθεί στο επόμενο διάστημα το επίδομα ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει, χωρίς όμως, να ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν η δημοσιοποίηση των προγραμμάτων του Οργανισμού θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Τέλος αποφασίστηκε η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων αλλά και η ηλεκτρονική διασύνδεση με συναρμόδιους φορείς, όπως το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΔ και οι ΔΟΥ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ads