Ενοχλήση φαίνεται πως έχει προκαλέσει στο χώρο της ΝΔ η παρουσία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αλλά και τα θετικά σχόλια για την ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ads

«Γαλάζια» μέσα ενημέρωσης ασκούν με σειρά άρθρων κριτική στα όσα δήλωσε ο Μακρόν, ενώ και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης επιχείρησε να βρει αρνητικές πτυχές στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, εκφράζοντας την ελπίδα του να μην μετανιώσουν οι Γάλλοι επιχειρηματίες που ήρθαν στην Ελλάδα όταν θα συναντήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Μουρούτης, διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου επί Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε για τη δημοτικότητα του Μανουέλ Μακρόν που πέφτει…

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν, έσπευσε να αντιστρέψει την εικόνα που δημιούργησαν τα «γαλάζια» στελέχη, σημειώνοντας πως «αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα, χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία και μικροπολιτικές κριτικές, είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας».

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη 

«Ο Emmanuel Macron ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα. Και μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα. Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές. Είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους.

Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον. Η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».