Μία ακόμη σπείρα που «μπούκαρε» σε καταστήματα με αυτοκίνητα προκειμένου να τα ληστέψει, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Ads

Η αστυνομία «τσάκωσε» δύο Ρομά 44 και 18 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν ληστέψει κοσμηματοπωλείο στην Αρτέμιδα. Αναζητά επίσης έναν 16χρονο συνεργό τους.

Οι δράστες είχαν πέσει πάνω στην τζαμαρία με αυτοκίνητο που είχαν κλέψει νωρίτερα και στη συνέχεια άρπαξαν από εκεί χρήματα και κοσμήματα. Έγιναν αντιληπτοί όμως από αστυνομικούς, που τους καταδίωξαν μέχρι τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου και τους ακινητοποίησαν. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πετούσαν τα κλοπιμαία κατά μήκος της διαδρομής, προκειμένου να ξεφορτωθούν τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Όταν τελικά η αστυνομία τους ακινητοποίησε ένας εκ των δραστών απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα, ένας εξ αυτών να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Ads

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων, στο κοσμηματοπωλείο στην Αρτέμιδα και σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας επί της Λ. Μαραθώνος, στην Παλλήνη, καθώς και μία περίπτωση κλοπής οχήματος, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν ταυτοποίησή τους και με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.