Διαβιβάστηκε στη Βουλή, μια μέρα πριν κλείσει λόγω ευρωεκλογών, η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών. Πρόκειται για τη δικογραφία που αρχικά τέθηκε στο αρχείο και ανασύρθηκε έπειτα από παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση συγγενών των θυμάτων και το σάλο που είχε προκληθεί.

Ads

Έπειτα από τη μήνυση των συγγενών των θυμάτων, που αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα, ο Άρειος Πάγος επέδωσε τη μήνυση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια αυτή έφτασε στη Βουλή.

Ειδικότερα η εισαγγελία εφετών Λάρισας έστειλε στην Βουλή δικογραφία που αναφέρεται σε εμπλοκή πρώην υπουργών και υφυπουργών στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών.

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας, με διάταξή της ζητούσε επιτακτικά να μάθει ποιος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν τόνοι χώματος και φερτών υλικών «αφού οι όγκοι που απομακρύνθηκαν δεν είχαν ακόμη εξεταστεί από τους πραγματογνώμονες και τους ειδικούς, ενώ υπήρχαν και αγνοούμενοι της επιβατικής αμαξοστοιχίας». Παράλληλα κρίνει την εκχωμάτωση και το «μπάζωμα» του πεδίου ως μία «αυθαίρετη παρέμβαση».

Ads

Διέταξε δε τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και έχοντας στην διάθεσή της πληθώρα στοιχείων και καταθέσεων αξιολογεί πως: «(…) διαπιστώθηκε απομάκρυνση σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος, ώστε να καθίσταται δυσχερής αν όχι αδύνατη η πλήρης συγκέντρωση και αξιοποίηση όλων των ευρημάτων προκειμένου να εντοπιστούν οι αιτίες του δυστυχήματος και συνακόλουθα οι πράξεις και παραλείψεις των υπαιτίων που αιτιακά οδήγησαν σε αυτό (…)».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασε τον 26χρονο γιο του Δημήτρη και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που έχασε την γυναίκα του Βασιλική Χλωρού στο έγκλημα των Τεμπών, κατέθεσαν συμπληρωματική μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων για την αλλοίωση του χώρου στο σημείο σύγκρουσης των δύο τρένων.

Συγκεκριμένα, η δικογραφία αφορά τους Αθανάσιο Πλεύρη, Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Ζωή Ράπτη.

Σημειώνεται ότι αυτό η διαβίβαση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (23/5) , δηλαδή μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή, λόγω των επερχόμενων ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη / «Αλλοιώσατε πλήρως τον τόπο του εγκλήματος» στα Τέμπη – «Ποιων πράξεων επιχειρήσατε την συγκάλυψη;»