Συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας. Δημιουργήθηκε κρατήρας, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια.

Ads

Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Η βόμβα ήταν τοποθετημένη έξω από τράπεζα και απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας. Στόχος φαίνεται πως ήταν το ωστικό κύμα να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές στο κτίριο.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συλλέγουν βιντεοληπτικά υλικά από την οδό Σταδίου και από άλλα σημεία για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα άτομα που τοποθέτησαν τη βόμβα, το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής τους, αφού σε ολόκληρο το τετράγωνο υπήρχαν κάμερες.

Στις 00:48 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα των Συντακτών και προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα. Ένα δεύτερο τηλεφώνημα ακολούθησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN,στις 01:03 τα ξημερώματα.  Ο άγνωστος έδωσε διορία 40 λεπτά μέχρι να σκάσει η βόμβα και ανέφερε πως την ευθύνη αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Ads

Από την έκρηξη προκλήθηκε ένας μικρός κρατήρας στο σημείο, ενώ ο μηχανισμός εξαϋλώθηκε και οι αστυνομικοί των Εγκληματολογικών Ερευνών συλλέγουν και τα μικρότερα θραύσματα που βρίσκουν για να ανασυνθέσουν την πιθανή συνδεσμολογία και να βρουν τυχόν χρήσιμα στοιχεία για την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής.

Η βομβιστική επίθεση που έγινε στη Σταδίου τα ξημερώματα ήταν η τρίτη που σημειώθηκε το τελευταίο δίμηνο.

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές, διακρίνεται η ένταση της έκρηξης.

Συγκεκριμένα, βίντεο από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται μέσα σε κατάστημα αποτυπώνει την ένταση που είχε το ωστικό κύμα από την έκρηξη του ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών, είχε τοποθετηθεί ποσότητα εκρηκτικής ύλης μεταξύ τριών και πέντε κιλών. Η ισχύς της βόμβας ήταν μεγάλη, όπως προκύπτει και από το βίντεο ντοκουμέντο.

Από την έκρηξη προκλήθηκε ένας μικρός κρατήρας στο σημείο, ενώ ο μηχανισμός εξαϋλώθηκε. Το μόνο που φαίνεται να έχει απομείνει είναι ένα κομμάτι πανί από το σακίδιο όπου ήταν τοποθετημένος και ένα ακόμα από σακούλα.

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο υπουργείο, όπου έσπασαν τα τζάμια μέχρι τον πέμπτο όροφο, ενώ παρόμοιες ζημιές προκλήθηκαν και σε γύρω κτήρια.