Νέο βίντεο που δείχνει την έκρηξη στην οδό Σταδίου που στόχευε, σύμφωνα με τις αρχές, το υπουργείο Εργασίας βλέπει το φως της δημοσιότητας, στο οποίο διακρίνεται και η ένταση της έκρηξης.

Ads

Συγκεκριμένα, βίντεο από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται μέσα σε κατάστημα αποτυπώνει την ένταση που είχε το ωστικό κύμα από την  έκρηξη του ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού.

Υπενθυμίζεται πως η βόμβα εξερράγη στις 01:29 τα ξημερώματα, απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου.

Σημειώνεται ότι προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

 

Νωρίτερα, ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης δόθηκε στη δημοσιότητα. Την σκηνή κατέγραψε εσωτερική κάμερα ασφαλείας σε περίπτερο της περιοχής.

Ads

Στο ηχητικό αποτυπώνεται ο εκκωφαντικός ήχος που φανερώνει τη μεγάλη ισχύ της έκρηξης που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες με τα υπολείμματα του μηχανισμού στο μικροσκόπιο και βιντεοληπτικό υλικό

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με τα υπολείμματα του μηχανισμού να τίθενται στο μικροσκόπιο.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Πριν από την έκρηξη προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αρχικά, άγνωστοι είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο σε κάποια κάγκελα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, ενώ στο επόμενο τηλεφώνημα, περίπου δέκα λεπτά πριν τη μία, ανέφεραν ότι η βόμβα βρίσκεται μπροστά από την είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Σταδίου, με χρονικό όριο τα 40 λεπτά. Η βόμβα εξερράγη στη 1 και μισή τα ξημερώματα.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Επιπλέον, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συλλέγουν βιντεοληπτικό υλικό από την οδό Σταδίου και από άλλα σημεία για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα άτομα που τοποθέτησαν τη βόμβα, το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής τους.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».