Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα έξω από τράπεζα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές, με τα υπολείμματα του μηχανισμού να τίθενται στο μικροσκόπιο.

Ads

Διαβάστε επίσης: Βόμβα στη Σταδίου / Ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης

Την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί άνοιξε η οδός Σταδίου που ήταν κλειστή για αρκετές ώρες.

Πριν από την έκρηξη προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Αρχικά, άγνωστοι είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο σε κάποια κάγκελα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, ενώ στο επόμενο τηλεφώνημα, περίπου δέκα λεπτά πριν τη μία, ανέφεραν ότι η βόμβα βρίσκεται μπροστά από την είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Σταδίου, με χρονικό όριο τα 40 λεπτά. Η βόμβα εξερράγη στη 1 και μισή τα ξημερώματα.

Ads

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Εκρηκτικός μηχανισμός έξω απο το υπουργείο Εργασίας. Υλικές ζημιές. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Εκρηκτικός μηχανισμός έξω απο το υπουργείο Εργασίας. Υλικές ζημιές. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)