Τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015 διέκοψε ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να παρέμβει ενάντια σε επιστολή της 5ης ΕΛΜΕ η οποία κάλεσε τους νέους να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και πορειών και να διαδηλώσουν στη μνήμη του Γρηγορόπουλου, αλλά και υπέρ των δικαιωμάτων του Ρωμανού. Η τοποθέτηση Γεωργιάδη πυροδότησε ένταση μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Ads

Την έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. προκάλεσε το γεγονός ότι σε επιστολή της η 5η ΕΛΜΕ μιλά για σύγκρουση του Νίκου Ρωμανού με ένα «κράτος δολοφόνων», αποκαλεί «δήθεν αγωνιστή» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και υποστηρίζει πως «όταν η τυραννία είναι νόμος η εξέγερση είναι καθήκον».

«Δημόσιοι υπάλληλοι καλούν τους μαθητές να φτύνουν τον Πρόεδρο που τον αποκαλούν δήθεν αγωνιστή. Μιλούν για κράτος – δολοφόνο και τους καλούν σε εξέγερση εναντίον αυτού του κράτους – δολοφόνου», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε: «ζητάμε από όλα τα κόμματα να καταδικάσουν το εν λόγω ψήφισμα. Αποτελεί ντροπή στη σελίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Να τοποθετηθούν τα κόμματα σ’ αυτό το αίσχος». Κάλεσε ακόμη τον υπουργό Παιδείας «να αναλάβει άμεσα πειθαρχικά μέτρα» και τον ΣΥΡΙΖΑ «να καταδικάσει απερίφραστα αυτό το αίσχος».

«Eμείς να πέσουμε σε αυτό το επίπεδο της αντιπαράθεσης, που θα κυριαρχήσει στα δελτία, έχουμε την εμπειρία και την ορθοφροσύνη να μην το κάνουμε. Η συνεχής αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθουν στη λογική των δύο άκρων, δεν περνούν εδώ μέσα», απάντησε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: «η επιλογή γι’ αυτή την στημένη συζήτηση δεν είναι προς όφελος της δημοκρατίας».

Ads

Για το αίτημα του κ. Γεωργιάδη να καταδικάσουν τα κόμματα την 5η ΕΛΜΕ ο Θανάσης Παφίλης σχολίασε: «αυτά είναι από τα άγραφα. Όποιο κείμενο βγαίνει, θα καλούμαστε να το καταδικάζουμε; Τι θα κάνουμε; Τον σχολιαστή των δελτίων που βγάζει το κάθε συνδικαλιστικό όργανο; Οι θέσεις των κομμάτων είναι γνωστές».