Χωρίς τέλος συνεχίζεται ο εφιάλτης στα νοσοκομεία της Αττικής με εφημερίες «πολέμου» και δεκάδες διασωληνωμένους να περιμένουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ για πολλές ημέρες, γεγονός που σύμφωνα με τους γιατρούς θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την πορεία της υγείας τους ακόμη και τη ζωή τους. Οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες για την τραγική κατάσταση διαρκώς πληθαίνουν, ενώ οι νοσοκομειακοί με στοιχεία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως η αναμονή είναι ένα ή το πολύ δύο 24ωρα και κάνουν λόγο για ψέματα και κοροϊδία, υπογραμμίζοντας πως για την τραγική επιλογή εισαγωγής ή όχι σε ΜΕΘ αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ. 

Ads

«Παίζουν με τον πόνο του κόσμου και επιμένουν στο ψέμα ότι οι διασωληνωμένοι βρίσκουν ΜΕΘ το πρώτο 24ωρο», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς με covid εκτός ΜΕΘ ηταν τουλάχιστον 75 την Κυριακή, οι 50 εξ αυτών για πάνω από τρία 24ωρα. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου με ανάρτησή του σημειώνει πως το σύνολο των ασθενών (covid και μη covid) που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ ανέρχονται σε περίπου 100. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ καταγράφονται στα νοσοκομεία «Γεννηματάς», «Νίκαιας» και «Θριάσιο». «Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να βούν λύση συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Είπε πάλι ο υπουργός πως απορροφώνονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό το πρώτο 24ωρο. Είπε επίσης ότι μένουν εκτός μέχρι να βγούν τα τεστ. Για τα διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύονται στις κλινικές κορωνοϊού και δεν χρειάζονται  και δεν γίνονται τεστ», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και καλεί την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα αναμονής. «Κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Το σύστημα αναγκάζεται να κάνει την επιλογή ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει», συμπληρώνει. 

Ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ενδεικτικά: 

  • Στο ΘΡΙΑΣΙΟ την Κυριακή είναι 7 διασωληνωμένοι με κορωνοιο εκτός ΜΕΘ. Όλοι είναι στη τέταρτη ημέρα εκτός ΜΕΘ.
  • Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 17 δισωληνωμένοι  με κορωνοιο εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι άνω των δύο ημερών. 
  • Στη ΝΙΚΑΙΑ είναι 16  διασωληνωμένοι  με κορωνοιο  εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι από τρείς εως δέκα ημέρες.
  • Στο ΤΖΑΝΕΙΟ.   είναι 8 διασωληνωμένοι με κορωνοιο εκτός ΜΕΘ.
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 3 διασωληνωμένοι με κορωνοι  εκτός ΜΕΘ.
  • ΛΑΙΚΟ. 3 διασωληνωμένοι με κορωνοιο εκτός ΜΕΘ.
  • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 4 διασωληνωμένοι με κορωνοιο εκτός ΜΕΘ.
  • ΕΡΥΘΡΟΣ. 4 διασωληνωμένοι με κορωνοιο εκτός ΜΕΘ.
  • ΕΛΠΙΣ. 3 διασωληνωμένοι με κορωνοι εκτός ΜΕΘ.
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. 10 διασωληνωμένοι με κορωνοιο στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται στη καρδιολογική μονάδα.