Μια περίεργη υπόθεση εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Έβρου. Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής το 2019, Κωνσταντίνος Θεοχαρίδης,  με αφορμή  την πρόσφατη επίσκεψη στην περιοχή του Υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε ότι στην περιοχή έχει συσταθεί “ομάδα δικυκλιστών εθνοφυλάκων” στην οποία συμμετέχει και έχει ως αντικείμενο την καταδίωξη προσφύγων και μεταναστών.

Ads

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην επίμαχη συνέντευξη, υπήρξε συνάντησή τους με τον Υφυπουργό ενώ αντίστοιχες ομάδες θα δημιουργηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας, λέγοντας ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτές “εκπαιδεύονται σε ειδικές αποστολές” καθώς, «η ομάδα αυτή είναι πλέον νόμος» !
 
Όπως είναι γνωστό, μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου του 2020 στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, τα περιστατικά αυτοδικίας, “συλλήψεων”, ξυλοδαρμών, ακόμη και πυροβολισμών σε βάρος μεταναστών από εθνοφύλακες και ακροδεξιές ομάδες είχαν προκαλέσει πολύ μεγάλη ένταση και συζήτηση.Με την ευθεία σύνδεση της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς με εθνοφύλακες στη Θράκη, έχει έρευνα του tvxs.gr, ήδη από το 2018.

“Κοπάδια παράνομων μεταναστών”

Ο συγκεκριμένος πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής πρωταγωνιστεί στη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών, υπερηφανεύεται ότι τους καταδιώκει και αποστέλλει σχετικές φωτογραφίες από τη δράση του σε ΜΜΕ ενώ στην ίδια συνέντευξη κάνει λόγο για “κοπάδια παράνομων μεταναστών” στην περιοχή του Έβρου.

Ads

Το αξιοπερίεργο είναι ότι καμία τέτοια εξαγγελία σε επίσημο επίπεδο δεν έχει υπάρξει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και καμία σχετική δήλωση δεν έχει γίνει από το Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Για το λόγο αυτό η εξαγγελία ενός πρώην Χρυσαυγίτη για “ομάδες κρούσης” που παραπέμπουν σε ανεξέλεγκτες ομάδες πολιτοφυλάκων, προκαλεί ερωτηματικά και αναζοπυρώνει περίεργα σενάρια.