Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κοροναϊό σήμερα.

Ads

Δυστυχώς, κατέληξαν μια ηλικιωμένη και ένας 64χρονος που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ηλικιωμένη είχε υποκείμενα νοσήματα,  ωστόσο, ο 64χρονος άνδρας δεν έπασχε από κάποιο νόσημα. Οι δύο αυτοί νέοι θάνατοι ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων θυμάτων της πανδημίας στην Ελλάδα σε 19.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, κατά την επίσημη ενημέρωση, ανακοίνωσε 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 695. Εκτίμησε ωστόσο ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα περίπου 8.000 έως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στη χώρα μας, από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για μια ραγδαία αύξηση των εκτιμώμενων πραγματικών κρουσμάτων καθώς μόλις πριν από τέσσερις μέρες, ο κ. Τσιόδρας απαντώντας στις επικρίσεις ερευνητών και επιδημιολόγων για την «υποκαταγραφή» της κρίσης του κοροναϊού και τους κινδύνους που κρύβει αυτή η πρακτική, είχε δηλώσει πως οι εκτιμήσεις για τα κρούσματα είναι 2.000 έως 3.000. 

Ads