Στα 464 φθάνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, αφού καταγράφονται 46 νέα κρούσματα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. 

Ads

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, μέχρι τώρα υπάρχουν έξι νεκροί, 78 άτομα νοσηλεύονται και 16 άτομα είναι διασωληνωμένα. Σημειώνεται πάντως ότι πληροφορίες που κυκλοφορούν από νωρίτερα αναφέρουν ότι οι διασωληνωμένοι έχουν ξεπεράσει τους 20. Δεκαεννέα ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 72 είναι απροσδιόριστης πηγής.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι με τα σημερινά στοιχεία επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα ότι στην χώρα μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.000 με 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι χθες, όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις εκτιμήσεις της ομάδας είχε υποστηρίξει ότι αυτές τελούν υπό αρκετή αβεβαιότητα. 

Στα υπόλοιπα στοιχεία για τους νοσηλευόμενους, όλοι τους παίρνουν ειδική αντιική θεραπεία ενώ η μέση ηλικία είναι τα 68. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι κοντά στα 69 έτη.