Η κοινή γνώμη σε Ελλάδα και Κροατία παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την οργανωμένη δολοφονική επίθεση ακροδεξιών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7.8), παρά την απόφαση της UEFA για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών ενόψει ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη 8 Αυγούστου.

Ads

Η μετακίνηση των ακροδεξιών χούλιγκαν με τη συμμετοχή των νεοναζί Bad Blue Boys της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η «απόβασή» τους στην Αθήνα έγινε οδικώς, εν πλήρη γνώσει της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα τον θανάτο του 29χρονου Μιχάλη και τον τραυματισμό ακόμα εννέα ατόμων.

Δύο φωτογραφικά καρέ που τραβήχτηκαν με διαφορά περίπου τεσσάρων ωρών από τον περιμετρικό χώρο του Opap Arena που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης το βράδυ της Δευτέρας, συνηγορούν στο ότι το γεφυράκι πάνω από την υπόγεια οδό που περνάει μπροστά από το γήπεδο, πρώτα καθαρίστηκε με πιεστικό νερού και μετά κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη συλλογή στοιχείων.

Ο φακός του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμου απαθανάτισε την επιχείρηση καθαρισμού με πιεστικό νερού στο γεφυράκι στις 08:34.

Ads
© Γιάννης Κέμμος

Λίγες ώρες μετά, περίπου στις 13:00, φωτογραφία του Στέλιου Στεφάνου για το πρακτορείο Eurokinissi δείχνει κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. να έχει αποκλείσει με κορδέλα το σημείο ενδοιαφέροντος και να συλλέγει στοιχεία.

© Στέλιος Στεφάνου / Eurokinissi

Στην περίπτωση που οι δύο φωτογραφίες δεν δημιουργούν κάποια οπτική πλάνη, προκύπτει ακόμα μία εύλογη απορία που προστίθεται στη μεγάλη λίστα ερωτημάτων που καλείται να απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία της ως προς τη διαφαινόμενη εγκληματική αδράνεια τους ώστε να αποφευχθεί η δολοφονία:

Η συλλογή στοιχείων από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. έγινε για επικοινωνιακούς λόγους λόγω της παρουσίας τηλεοπτικών μέσων και φωτορεπόρτερ;