Την κατάθεση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα αναμένει σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο έχει διατάξει την βίαιη προσαγωγή της προκειμένου να δώσει τη δική της μαρτυρία για τηνεν ψυχρώ δολοφονία σε δημόσια θέα από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά και τις πολλαπλές επιθέσεις που προηγήθηκαν από τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Ads

Η μάρτυρας που είχε στην αγκαλιά της τον Παύλο Φύσσα όταν ξεψύχησε, δεν είχε εμφανιστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και δεν είχε αναζητηθεί, ώστε να δώσει κατάθεση στο πρωτόδικο δικαστήριο. Ωστόσο είχε αναγνωσθεί η κατάθεση που είχε δώσει λίγες ημέρες μετά την δολοφονία, στην ανακρίτρια Πειραιά που είχε αναλάβει αρχικά την δολοφονία, πριν σχηματιστεί η μεγάλη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση.

Η γυναίκα αναζητήθηκε με εντολή του δικαστηρίου και εντοπίστηκε σε επαρχιακή πόλη όπου και της επιδόθηκε κλήση. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα και έτσι το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής της, το οποίο ορίστηκε να εκτελεστεί στην σημερινή συνεδρίαση. Στην περίπτωση που δεν παραστεί, είναι πιθανό το δικαστήριο να της επιβάλει πρόστιμο για λιπομαρτυρία το οποίο κυμαίνεται από 200 έως 500 ευρώ.

Το δικαστήριο έχει καλέσει για την Παρασκευή ακόμα δύο μάρτυρες: Τον φίλο του μουσικού Μιχάλη Ξυπόλητο, παρόντα στην καφετέρια «Κοράλλι από όπου ξεκίνησε η θανάσιμη καταδίωξη της παρέας του Φύσσα, και τον ειδικό φρουρό, Δημήτρη Χατζησταμάτη.

Ads

Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, είχε αναλάβει αυτοβούλως τον ρόλο του «διαμεσολαβητή» μεταξύ των συγκεντρωμένων χρυσαυγιτών και της παρέας του μουσικού ώστε να μη δημιουργηθεί επεισόδιο. Ο μάρτυρας -εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού κατά το χρόνο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα- πήρε μετάθεση αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα. 

Στην πρωτόδικη κατάθεσή του είχε επισημάνει το συντεταγμένο της επίθεσης σε βάρος της παρέας του Φύσσα πριν από τη δολοφονία, όπως επίσης ότι η αστυνομία «δεν έκανε καλά την προανάκριση».