Διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της πλευράς Κορκονέα ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είχε αποβληθεί από το σχολείο του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, ο γυμνασιάρχης της Σχολής Μωραΐτης, Γιώργος Θαλάσσης. Μάλιστα σε ερώτηση της υπεράσπισης για το αν αποκλείει τη συμμετοχή του Αλέξανδρου σε επεισόδια απάντησε ότι την αποκλείει απολύτως.

Ads

Ο εκπαιδευτικός, μιλώντας στο δικαστήριο για τον 15χρονο που γνώριζε καθ’ όλα τα γυμνασιακά του χρόνια, τον περιέγραψε ως ένα παιδί ντροπαλό, λιγομίλητο, καλοσυνάτο, ευγενικό, με σεβασμό στην ιεραρχία και στους καθηγητές. Για τον φίλο του Ν.Ρ. που βρέθηκε δίπλα στον Αλέξανδρο το μοιραίο βράδυ, τόνισε ότι ήταν ένα συγκροτημένο παιδί με κοινωνικές και ανθρώπινες ευαισθησίες. Δήλωσε μάλιστα ότι ο θάνατος του Αλέξανδρου ήταν το δεύτερο πλήγμα που δέχθηκε ο έφηβος αφού την προηγούμενη χρονιά είχε πεθάνει κι άλλος ένας στενός του φίλος.

Για τη μη προσέλευση του Ν.Ρ. στο δικαστήριο υποστήριξε ότι είναι κατανοητό ένας έφηβος με το τραυματικό βίωμα αυτής της απώλειας να έχει συσσωρευμένο θυμό και να έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στους θεσμούς, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στον συνήγορο υπεράσπισης του πρώτου κατηγορούμενου για τα σχόλια που είχε κάνει σε βάρος των δύο παιδιών.

Χθες ο συνήγορος του Επαμ. Κορκονέα προχώρησε σε νέα μήνυση, την τέταρτη κατά σειρά σε βάρος της πολιτικής αγωγής.

Ads