Ένταση σημειώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης για τις νέες τεχνολογίες στα σχολεία, στην οποία συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Ομάδα ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ξεδίπλωσε πανό μέσα στην αίθουσα και άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον της υπουργού.

Ads

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση μαθητές και καθηγητές από δεκάδες σχολεία όλης της χώρας παρουσίαζαν τις καινοτομίες τους στις νέες τεχνολογίες, ενώπιον της υπουργού, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και του γενικού γραμματέα Βασίλη Κουλαϊδή. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παιδική χορωδία του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών και του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης. Αμέσως μετά, όμως, μικρή ομάδα ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, ξεδίπλωσε πανό μέσα στην αίθουσα και άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον της υπουργού.

Ένας από τους άνδρες ασφαλείας της κ. Διαμαντοπούλου επιχείρησε να τους πείσει να κατεβάσουν το πανό, αλλά η ένταση αναζωπυρώθηκε. Λίγο αργότερα, ο αστυνομικός βγήκε από την αίθουσα και η υπουργός Παιδείας ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για την αριστεία και την καινοτομία, στην οποία επιδίδονται πολλοί εκπαιδευτικοί. Σε δηλώσεις της, η υπουργός τόνισε ότι δε θα επικρατήσει η λογική εκείνων που αρνούνται την αριστεία.