Με την ασύλληπτη προσφυγική τραγωδία ανοιχτά της Πύλου με τους 79 νεκρούς να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και διάσωση των εκατοντάδων μεταναστών που αγνοούνται, στον «αέρα» βρίσκεται η διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει εκλογών στις 25 Ιουνίου. 

Ads

Ήδη τα πολιτικά κόμματα έχουν αναστείλει τις προεκλογικές τους εκστρατείες λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου και του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε η υπηρεσιακή κυβέρνηση χθες, Τετάρτη (14/6).

Η σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί και ζητούμενο για τα μέλη της είναι να αποφασίσουν εάν αν θα διεξαχθεί, όπως είχε προγραμματιστεί το σημερινό debate των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πιθανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναβολή του debate θα ζητήσει το ΚΚΕ.

Ads

Διαβάστε σχετικά:

Τσαπανίδου: Είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε σε μετάθεση του debate

Για το ενδεχόμενο αναβολής του debate τοποθετήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (14/6) η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να συναινέσει σε αναβολή της τηλεμαχίας. 

«Φαντάζομαι ότι όλα τα κόμματα θα συμφωνήσουν στο να γίνει μια αλλαγή στο πρόγραμμα των αρχηγών τους, έτσι ώστε να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τη λήξη του εθνικού πένθους, αφού πρώτα έχουμε βοηθήσει τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά.