Δεν υπάρχουν σχεδιασμένα νέα μέτρα, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Πεταλωτής στο ρ/σ Θέμα 98.9. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί πολλά και επώδυνα μέτρα και ότι στόχος της κυβέρνησης πλέον είναι να κερδίσει την αξιοπιστία των εταίρων μας. Ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι δεν υπάρχει σκέψη για ανασχηματισμό στην κυβέρνηση.

Ads

Ο κ. Πεταλωτής σε ερώτημα για το αν η Ελλάδα είναι κοντά στην προσφυγή προς τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης τόνισε ότι «εμείς προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε έναν έτοιμο μηχανισμό στήριξης, τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, έτσι όπως αποφασίστηκε, για να μπορούμε να καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες, όταν χρειαστεί».

«Εμείς, ήδη, έχουμε πάρει εκείνες τις αποφάσεις, εκείνα τα μέτρα, πολλά από τα οποία είναι και επώδυνα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πάρουμε περαιτέρω μέτρα. Ήταν ξεκάθαρο, ανεξάρτητα από τη βοήθεια, από τη στήριξη την οποία ζητάμε, ότι έπρεπε να γίνουν πολύ μεγάλες αλλαγές. Αυτές τις μεγάλες αλλαγές, τις οποίες εμείς, ήδη, προχωράμε με πολύ γοργούς ρυθμούς, θέλουμε να δείξουμε και στους εταίρους μας -από τη στιγμή που τους καλούμε να μας στηρίξουν- και αυτές έπρεπε να γίνουν ούτως ή άλλως. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε και αποφασισμένοι. Θέλουμε να δείξουμε ότι προχωράμε με μια άλλη πολιτική πλέον, με αξιοπιστία και αυτό είναι το σημαντικό. Πιστεύουμε ότι αυτή η αξιοπιστία αρκεί για να μπορούν και οι εταίροι μας να μας στηρίξουν με τον τρόπο έτσι όπως αποφασίστηκε στις 25 Μαρτίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτημα για το αν πρόκειται να ακολουθήσουν νέα σκληρά μέτρα, και στον ιδιωτικό τομέα, εάν τελικά η Ελλάδα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε μάλιστα αβάσιμες τις αναλύσεις του Τύπου που υποστηρίζουν ότι θα ληφθούν νέα μέτρα. «Δεν υπάρχουν σχεδιασμένα νέα μέτρα. Εάν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε αυτό το Πρόγραμμα Σταθερότητας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Ads

«Εγινε μεθοδευμένα ό,τι έγινε μέχρι στιγμής, με περισσή σκέψη και με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εμείς βλέπουμε και αυτό έχει νόημα γιατί ακριβώς υπάρχουν δείκτες μετρήσιμοι, κοστολογημένοι από κάθε άποψη, ότι υλοποιούμε ένα πρόγραμμα το οποίο σε άλλες εποχές δεν θα μπορούσαμε να το διανοηθούμε. Πήραμε μέτρα, που, επίσης, σε άλλες εποχές, ο ελληνικός λαός δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα ληφθούν. Άρα σαφώς και δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Το θέμα του δανεισμού μας είναι ένα σημαντικό ζήτημα, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι από εδώ και πέρα η κυβέρνηση έχει να ασχοληθεί με την πραγματική οικονομία και τις αλλαγές τις οποίες προωθεί σε παιδεία, υγεία κ.α.

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι δεν «τίθεται θέμα ανασχηματισμού». «Δεν περισσεύει κανείς, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ανασχηματισμός. Αυτό είναι δεδομένο» είπε ο κ. Πεταλωτής.