Υπάρχει «μια κοινή, εξαιρετικά έντονη, ανησυχία: η κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με το τι προκύπτει από τις συζητήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών θεσμών, μεταξύ άλλων και για το θέμα των υποκλοπών, σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook το απόγευμα της Δευτέρας.

Ads

Ο κ. Χαρίτσης συμπληρώνει πως «η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών, πολιτικών, δημοσιογράφων, υπουργών ακόμα και της ηγεσίας του Στρατεύματος, αλλά κυρίως οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου για να πέσει πέπλο σιωπής απασχολούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Εκθέτουν τη χώρα μας και αποτελούν μια ανοιχτή πληγή στο σώμα της δημοκρατίας μας.»

Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη σχεδίασε την επιχείρηση της συγκάλυψης, την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στην σύνθεση της ΑΔΑΕ, την παρακώλυση της διερεύνησης από το Κοινοβούλιο. Με την πρωτοφανή τους αλαζονεία, πίστεψαν ότι θα ξεμπέρδευαν».

Καταλήγοντας, προσθέτει πως «η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ όμως γκρέμισε το αφήγημα της κυβέρνησης και άνοιξε τον δρόμο στην ΑΔΑΕ να πράξει το προβλεπόμενο και επιβαλλόμενο από το Σύνταγμα καθήκον της. Να ενημερώσει τα θύματα των υποκλοπών.»

Ads

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «τέλος στην συγκάλυψη, η αλήθεια πρέπει να επικρατήσει, η δικαιοσύνη πρέπει να επικρατήσει, και να νικήσει».