Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη, μια ιστορική μάχη για το μέλλον της Ευρώπης, τόνισε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας ΑριστεράςΑλέξης Χαρίτσης σε βιντεοσκοπημένη ανάρτησή του στο Facebook από τις Βρυξέλλες, όπου και διεξάγει σειρά συναντήσεων.

Ads

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με την ηγεσία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, με εκπροσώπους φορέων και κινημάτων, με ευρωβουλευτές, έτσι ώστε όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, απέναντι σε αντικοινωνικές πολιτικές που περιθωριοποιούν κοινωνικά στρώματα, απέναντι στον πόλεμο» υπογράμμισε.

 

 

Συναντήσεις Χαρίτση, Κούλογλου

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Στέλιος Κούλογλου.

Ads

Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Στέλιος Κούλογλου συνάντησαν στις Βρυξέλλες τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Σε σχετική του ανάρτηση ο Στέλιος Κούλογλου, σημείωσε:

«Μαζί με τον Πρόεδρο της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, συναντήσαμε σήμερα στις Βρυξέλλες, τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δημοσιογράφων Ricardo Gutierez και τη Διεύθυντρια της EFJ Renate Shroeder, με αντικείμενο την ελευθερία του τύπου και την προστασία των δημοσιογράφων στην Ευρώπη καθώς και τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις. 

Κοινός τόπος είναι ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά σε όλη τη Ένωση και ειδικότερα στην Ελλάδα, για την οποία η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία παρεμβαίνει όλο και πιο συχνά.  

Παράλληλα, συζητήσαμε τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις με την ψήφιση του European Media Freedom Act, στο πλαίσιο του οποίου, με το γραφείο μου, είχαμε ιδιαίτερα στενή συνεργασία με τα στελέχη της EFJ μέχρι να φτάσουμε στην τελική επιτυχία, που ικανοποίησε το δημοσιογραφικό κόσμο. 

Παρότι σε αυτή την πενταετία η ΈΕ έχει κάνει σοβαρά θεσμικά βήματα για τον Τύπο, η κατάσταση παραμένει προβληματική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εξοντωτικές αγωγές SLAPPs εναντίον δημοσιογράφων. Η ΈFJ συνεργάζεται με το Συμβούλιο της Ευρώπης για την καταγραφή των υποθέσεων, όπου διαπιστώνουμε οτι οι αγωγές Ελλήνων κυβερνητικών σε βάρος δημοσιογράφων έχουν πυκνώσει. Ανάμεσα σε αυτές και η αγωγή σε βάρος μου από τον Γρηγόρη Δημητριάδη.»

Ο Αλέξης Χαρίτσης βρίσκεται στις Βρυξέλλες για σειρά συναντήσεων με την ηγεσία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, συνδικαλιστές, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και κομματικά στελέχη.

Νωρίτερα, μαζί με το Στέλιο Κούλογλου συνάντησαν στελέχη της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Λιμενεργατών ενώ επίκειται συνάντηση με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και τους Εξορισμένους.