Σκάφος στο οποίο επέβαιναν δεκάδες πρόσφυγες βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, το απόγευμα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν νεκρά δύο παιδιά και μια γυναίκα. Ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν δεν είναι σαφής, ωστόσο, την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι διασώθηκαν 57 άνθρωποι.

Ads

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε χτες το απόγευμα – σύμφωνα με πληρωοφορίες από επιβάτη του σκάφους που τηλεφώνησε στη διεθνή γραμμή βοήθειας 112 – για τη δυσχερή θέση στην οποία βρισκόταν σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων με αλλοδαπούς επιβαίνοντες  στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Στην περιοχή έσπευσε παραπλέον πλοίο το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Επιπρόσθετα, στην περιοχή έφτασαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης κι ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, δύο πλοία κι ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Όσοι πρόσφυγες περισυνελέγησαν σώοι μεταφέρθηκαν στην Κάρπαθο, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

Ads