«Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά από την αγορά εργασίας». Αυτή είναι η θέση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μαραβέγια, για την εργασία ανηλίκων που ζουν σε κρατικές δομές (ορφανά, εγκαταλελειμμένα, κ.ά) σε ξενοδοχεία, που προωθεί η κυβέρνηση κι έχει ξεσηκώσει σάλο.

Ads

Ο Κ. Μαραβέγιας μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν σε δομές. Που πρέπει να βρουν ένα βήμα επανένταξης.Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά. Δεν είπαμε ούτε να δουλέψει(!) ούτε να κοπιάσει».

«Δεν διδάσκετε τίποτα στα σχολεία για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και για αυτό τα παιδιά νομίζουν ότι η λύση της ζωής βρίσκεται μόνο μέσα από το πανεπιστήμιο», επεσήμανε παράλληλα, αναπαράγοντας τη θέση του κυβερνώντος κόμματος.

Στην αντίδραση της δημοσιογράφου, παρουσιάστριας, η οποία τον ρώτησε «γιατί δεν στέλνετε και τα κολεγιόπαιδα να κάνουν λάτζα πρόγραμμα;», «γαλάζιος» βουλευτής απάντησε, κατηγορώντας τους συνομιλητές του ότι αντιμετωπίζουν το ζήτημα «ρατσιστικά» και πρόσθεσε ότι «οριζόντια γίνεται. Όταν παρακινείς όλους τους μαθητές να γνωρίσουν και να εντρυφήσουν στις τεχνικές σχολές».

Ads

Καταλήγοντας, ο ίδιος σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή είναι υπό συζήτηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να την πάρει πίσω.

Διαβάστε επίσης

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε συμφωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ώστε να εργάζονται 16χρονα παιδιά από δομές φροντίδας ανηλίκων σε ξενοδοχεία, και συγκεκριμένα, η οποία προβλέπει: Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων. Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.