Κυνική νομιμοποίηση και άλλοθι στην αστυνομική βία κατά των φοιτητών πρόσφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Ads

«Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας. Το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας» είπε μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε: «Η άσκηση νόμιμης βίας είναι αυτό που κάνει η Αστυνομία. Φυσικά θα συνεχίσουμε. Θα κάνουμε αυτό».

Διαβάστε επίσης
Χαμός στα social media: «Μπορείς να βγάλεις τον Βορίδη από την ΕΠΕΝ αλλά όχι την ΕΠΕΝ από τον Βορίδη»

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Ο κ. Βορίδης μετά από τη σημερινή του δήλωση, υπουργός θα μπορούσε να παραμείνει μόνο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» σχολίασε, μέσω Facebook, ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ads

Όπως σημείωσε, η συγκεκριμένη δήλωση «δεν προξενεί καμία εντύπωση για τον ίδιο και τις πεποιθήσεις του. Η δήλωση αυτή, στιγματίζει κατά τρόπο ανεξίτηλο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και τη διακύβερνησή του. Ο ακροδεξιός κατήφορος της κυβέρνησης, που για να αποπροσανατολίσει από το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, σκόπιμα συγχέει φοιτητές με κάθε λογής προβοκάτορες, συνεχίζεται με σπασμένα τα φρένα. Ο κ. Βορίδης, μετά από τη σημερινή του δήλωση, υπουργός θα μπορούσε να παραμείνει μόνο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Για «προκλητικές δηλώσεις Βορίδη» μίλησε και το ΚΚΕ, που θεωρεί πως «δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ωμή προαναγγελία της έντασης της καταστολής σε βάρος του λαού και της νεολαίας, αλλά και κυνική παραδοχή για το πώς επιβάλλεται πάντα η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική».