Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από τη στιγμή του δυστυχήματος έξω από τη Βουλή, που στοίχισε τη ζωή του 23χρονου Ιάσωνα.

Ads

Στο βίντεο, φαίνεται από ψηλά η στιγμή του σύγκρουσης, όταν η μοτοσικλέτα χτυπά στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν αυτό έστριψε για να μπει στο Κοινοβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο βίντεο φαίνεται δευτερόλεπτα πριν από τη φονική σύγκρουση, μηχανάκι που προπορεύεται να αποφεύγει τελευταία στιγμή μια σύγκρουση με το αυτοκίνητο, το μπροστά μέρος του οποιού βγαίνει ξαφνικά στο αντίθετο ρεύμα. Επίσης το βίντεο που διέρρευσε διακόπτεται στη φονική σύγκρουση και δεν δείχνει τα όσα ακολούθησαν, δηλαδή την αποχώρηση του αυτοκινήτου και την είσοδό του στη Βουλή, χωρίς κανείς να το σταματήσει. 

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του Ιάσωνα συνολικά σε έξι ανθρώπους, δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη με πρόβλημα στα νεφρά, σε έναν άνδρα με καρδιακά προβλήματα που βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη, αλλα και σε ασθενεις στην Ιταλία με πρόβλημα στους πνεύμονες.

Εν τω μεταξύ, τα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης, παραμένουν καθώς επί δύο ημέρες επικρατούσε σιωπή για το περιστατικό, με την Ντόρα Μπακογιάννη να παραδέχεται μετά το σάλο πως πρόκειται για όχημα της ασφάλειας της, ενώ και ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος, αρχικά αποχώρησε, μπαίνοντας στη Βουλή, και δεν κρατήθηκε, ούτε αναζητήθηκε στη συνέχεια απο τις αρχές, παρά μόνο όταν τα στοιχεία αποκαλύφθηκαν.

Ads

Επίσης ο αξιωματικός της τροχαίας που βρισκόταν στο σημείο, επιχείρησε να διώξει αυτόπτη μάρτυρα, οδηγό μηχανής, απειλώντας τον με πρόστιμο γιατί δεν φορούσε κράνος. «Διώξ’ τον να μη λέει χαζομάρες», φαίνεται να λέει σε βίντεο απαντώντας στις διαμαρτυρίες του μάρτυρα και συνέχισε: «Εσύ φοράς το κράνος σου; Άντε τώρα, σήκω φύγε από εδώ, εξαφανίσου».

Διαβάστε επίσης: 

Το βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο

Όσα συνέβησαν μετά το δυστύχημα

Σύγχυση στην προεδρεία της Βουλής με τη διαρροή

Μετά τη διαρροή του βίντεο με τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης επικράτησε σύγχυση στη Βουλή. Συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα ανακοίνωσαν αρχικά τη διεξαγωγή ΕΔΕ σχετικά με τη διαρροή του βίντεο, που προέρχεται από το κλειστό κύκλωμα της Βουλής, ωστόσο στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δεν επιβεβαίωσε την ΕΔΕ.

«Έχει διαταχθεί ΕΔΕ και θα αποδοθούν ευθύνες» ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του Κ. Τασούλα. «Δεν ξέρουμε από πού έγινε η διαρροή» είπε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε πως αποτελεί προανακριτικό υλικό που κακώς δημοσιοποιήθηκε. «Αυτό το υλικό η ΥΑΒΕ (Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων) το έχει δώσει από την πρώτη ημέρα στην προανάκριση» επισήμανε, διαψεύδοντας τη διεξαγωγή ΕΔΕ.

Τελικά, οι ίδιοι συνεργάτες που ανακοίνωσαν την ΕΔΕ, μετά την έμμεση διάψευση από τον πρόεδρο της Βουλής, διευκρίνισαν πως πρόκειται για ανεπίσημη έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη ότι το επίμαχο υλικό είχε διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.