Ερωτηματικά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που ήρθε φως της δημοσιότητας, στο οποίο αστυνομικός αντί να πάρει κατάθεση από αυτόπτη μάρτυρα που σταμάτησε στο σημείο του έκανε «επίπληξη» για το γεγονός ότι δεν φορούσε κράνος και τον προέτρεψε σε φυγή.

Ads

«Έλα γράψε με τόση αστυνομία και τροχαία εδώ πέρα, με πράσινο πέρασε το παιδί και το τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο μάρτυρας στο βίντεο που δημοσίευσε το pronews.gr, με τον υπεύθυνο της τροχαίας να λέει απευθυνόμενος στους συναδέλφους του «πες του να μη λέει χαζομάρες» και απευθυνόμενος στον αυτόπτη μάρτυρα που διαμαρτυρόταν και έλεγε ότι έχει δει τι συνέβη του απάντησε: «Εσύ τι είσαι; Άσε το παιδι, το παιδί, εσύ φοράς το κράνος σου; Σήκω φύγε από δω, εξαφανίσου».

Υπενθυμίζεται, ότι το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 14/3, έξω ακριβώς από την πλαϊνή πύλη της Βουλής στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Βουλής συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα. Ο οδηγός της τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Το 23χρονο θύμα κατέληξε.

Σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, δύο ημέρες μετά, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι πρόκειται για όχημα της ασφάλειας της: «Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».