Την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, γνωστοποίησε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, με επιστολή της στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο -που δημοσίευσε το iPolitics.gr– στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το κίνημα μας έχει χάσει […] τον προσανατολισμό του». Το κόμμα μετρά πλέον 13 βουλευτές από τους 20 που είχαν εκλεγεί στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Ads

«Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους», αναφέρει η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, για την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η ΚΟ των ΑΝΕΛ για το θέμα, όπου και αναμένονται οι τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και των βουλευτών.

Η επιστολή της Μ. Ιατρίδη προς τον Π. Καμμένο, την οποία δημοσίευσε το iPolitics.gr:

Ads

«ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ρόδος, 3 Ιουνίου 2014

Προς: Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων
κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: «Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

κ. Πρόεδρε,
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.

Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια.

Με εκτίμηση,

Μίκα Ιατρίδη
Βουλευτής Δωδεκανήσου».

Στους 7 οι ανεξαρτητοποιημένοι βουλευτές

Σημειώνεται ότι η Μ. Ιατρίδη είναι η έβδομη βουλευτής (Μαρκόπουλος, Κουράκος, Νταβρής, Γιοβανόπουλος, Γιαταγάνα και Καπερνάρος) που αποχωρεί από  τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι από τους 20 βουλευτές που είχε εκλέξει στις περασμένες εθνικές εκλογές, πλέον έχουν 13 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, είχε δηλώσει σχετικά με την προεδρική εκλογή ότι  οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, ότι εξελέγησαν με την ψήφο του κόμματος, και δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν αποφάσεις αντίθετες με την λαϊκή εντολή που έλαβαν, δηλαδή να ρίξουν την κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο Π. Καμμένος, έχει κάνει λόγο, παλαιότερα, για «αποστασία». «Όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες από εδώ, τους λέω να πάνε στο σπίτι τους. Απεδείχθη στην πρώτη αποστασία πως όσοι έφυγαν, καλώς έφυγαν. Δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο στο κόμμα μας, αλλά όλους τους Έλληνες» είχε πει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος τον Ιανουάριο.