Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ –με ομόφωνη απόφαση της ομάδας- ο βουλευτής Γιώργος Νταβρής κατά τη σημερινή συνεδρίαση από την οποία απουσίαζε αδικαιολόγητα. Όπως δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, «ο βουλευτής διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα μέχρι να αποφασίσει να παει στο σπίτι του…». «Εγώ είμαι επικίνδυνα ανεξάρτητος», σχολίασε στο tvxs.gr ο Γιώργος Νταβρής. 

Ads

 
Σημειώνεται ότι πριν τη συνεδρίαση ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών, σημειώνοντας ότι «όσοι βγούμε από αυτή τη συνεδρίαση, θα βγούμε ενωμένοι σαν γροθιά». Υπενθυμίζεται πως στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημειώνονται αναταράξεις, μετά την απουσία έξι βουλευτών του κόμματος από το Εθνικό Συμβούλιο που διεξήχθη το Σάββατο.
 
Μετά τη διαγραφή του Γιώργου Νταβρή ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως «με σύμπνοια σα μια γροθιά συνεχίζουμε», σημειώνοντας πως πρόκειται για μια μόνο απώλεια. Από την πλευρά του ο Γιώργος Νταβρής έστειλε επιστολή εξηγώντας τους λόγους που δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και έκανε λόγο για συκοφαντίες και ύβρεις εναντίον του.
 
«Εγώ είμαι επικίνδυνα ανεξάρτητος, μαζί με τους πραγματικούς ανεξάρτητους Έλληνες», δήλωσε στο tvxs.gr ο Γιώργος Νταβρής, μετά την διαγραφή του, ζητώντας μάλιστα να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων,«αφού παραδώσει τα κλειδιά ο Καμμένος». Μάλιστα, σχετικά με την αιτία της διαγραφής του σχολίασε πως «δεν ήμουν αδικαιολόγητα απών, αλλά σε επίσημη αποστολή της Βουλής στην Πάτρα. Έχω όλα τα παραστατικά και θα τα καταθέσω στην Βουλή προς απόδειξη των όσων λέω». 

Τις παραιτήσεις τους, οι οποίες ωστόσο δεν έγιναν δεκτές, υπέβαλαν και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Γιοβανόπουλος και η αναπληρώτρια γραμματέας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ που ζητούσε να παραιτηθούν καθώς απουσίασαν από το χθεσινό Εθνικό Συμβούλιο. Ο Τέρενς Κουίκ αναίρεσε τη Δευτέρα τις δηλώσεις του. 

«Θέσαμε στην διάθεση του προέδρου τις παραιτήσεις μας ώστε να γίνει ένα νέο ξεκίνημα. Μια αναδιοργάνωση επί ίσοις όροις. Στην πορεία της σημερινής συζήτησης ανοίξαμε τις καρδιές μας, λύσαμε τις διαφορές μας – που δεν ήταν πολιτικές. Κατόπιν αυτού συνεχίζουμε ενωμένοι», σχολίασε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο tvxs.grΑισθάνθηκε, δε, την ανάγκη να δηλώσει ότι «προσωπικά και όλοι οι βουλευτές της ΚΟ τιμούμε τον Γιώργο Νταβρή που εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα επανακάμψει σπίτι του, όπως είπε και ο πρόεδρος, Πάνος Καμμένος».

Ads