Την αποχώρησή του από την ηγεσία της ΓΣΕΕ προαναγγέλλει μέσω συνέντευξής του στο news247 ο Γιάννης Παναγόπουλος, δηλώνοντας όμως παράλληλα την πρόθεσή του να «παραδώσει τα σκήπτρα» σε διάδοχο της επιλογής του.

Ads

«Ο Παναγόπουλος είναι έτοιμος να φύγει γιατί κλείνει ένας μεγάλος κύκλος. Με συνέπεια υπηρέτησα τα συνδικάτα και όπως στην αρχή της θητείας μου είχα δηλώσει δεν με ενδιέφερε να μεταπηδήσω αλλού…» τονίζει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και επισημαίνει: «Έτσι κι αλλιώς και ο εργασιακός μου βίος οδεύει προς ολοκλήρωση. Όμως, δεν θα φύγω επειδή το θέλει το ΚΚΕ ή τα άλλα κόμματα (και πιστέψτε με σε όλα τα κόμματα υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν –για διαφορετικούς λόγους– την αποχώρησή μου). Θα αποχωρήσω αφού γίνει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και αμέσως εξασφαλίσω και εγγυηθώ την ομαλή και σταθερή μετάβαση σε μια νέα –σε ηλικία και προοδευτικές ιδέες– ηγεσία στη ΓΣΕΕ που βεβαίως εμείς θα αποφασίσουμε. Ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε κανείς άλλος».

Ταυτόχρονα, αφήνει σαφείς αιχμές κατά της Χαριλάου Τρικούπη, στελέχη της οποίας τελευταία του επιτίθενται παρασκηνιακά, υπενθυμίζοντας σειρά αντεργατικών νόμων που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ιδίως την εποχή των μνημονίων.