Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και να αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Ads

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία, αφού προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει την αυλαία. Η συζήτηση διεξάγεται από την Τετάρτη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους με τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ιδιαίτερα μετά τη χρήση fake news για συνεργασία του πατέρα Τσίπρα με τη Χούντα και την ακραία ρητορική από τον πρόεδρο της ΝΔ

Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής πρόταση εμπιστοσύνης γίνεται δεκτή με την πλειοψηφία των παρόντων η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή, δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 120 θετικές ψήφους. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η κυβέρνηση είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Σήμερα, και μετά την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ σε βάρος του κ. Πολάκη, η κυβέρνηση ζητάει ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία και αναμένεται να λάβει με 152 ψήους. 

Ζωντανά η συζήτηση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: