Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε τον κατήφορο κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, πήγε πιο χαμηλά και ήρθε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη γαλάζια παράταξη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, για να το τερματίσει (;).

Ads

Στο επίκεντρο ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, που υποτίθεται ότι «έκανε δουλίτσες» με τη Χούντα. Παρά τις  διαψεύσεις, που έχουν γίνει εδώ και χρόνια, η ΝΔ συνεχίζει στο δρόμο των Fake News, δείχνωντας πως είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως και αναβιώνοντας το κτηνώδες πρόσωπο του «αυριανισμού».

Την αρχή έκανε ο «εξόριστος από την κούνια» Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έφτασε στο σημείο να πει πως ο ίδιος και η οικογένειά του ήταν στην εξορία κατά την περίοδο της δικτατορίας, όμως η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα, και συγκεκριμένα ο πατέρας του, συνεργαζόταν με τη Χούντα.

Διαβάστε επίσης: 

Σχολιάζοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή τη χρήση των ακροδεξιών fake news από τον πρόεδρο της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας, τον κατηγόρησε ότι «έχει γίνει ο Στέφανος Χίος της πολιτικής» κι αρκέστηκε σε ένα στίχο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη. «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν», είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιστρέφοντας στο θέμα, μία μέρα μετά, σε μία ανάρτηση – απάντηση, που όπως είπε «χρωστάει στη μνήμη του πατέρα του», ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν συνεργαζόταν με τη Χούντα, αλλά είχε κιόλας συλληφθεί από τα όργανά της.

Αυτό δεν ήταν αρκετό βέβαια για τον συνήθη ύποπτο… σε βαθμό εθισμού, για τη διασπορά Fake News, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ισχυρίστηκε ακριβώς το ίδιο, αναφέροντας μάλιστα ότι ο Παύλος Τσίπρας έπαιρνε δουλειές από τον ίδιο τον αρχιπραξικοπηματία, Στυλιανό Παττακό. Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ο Βασίλης Λεβέντης έχει πει πως δούλευε σε τεχνική εταιρεία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα η οποία έπαιρνε δουλειές από τον Παττακό. Χαρακτήρισε δε υποκριτική την απάντηση του πρωθυπουργού για τον πατέρα του και τις σχέσεις του με τη χούντα λέγοντας πως και ο Τέρενς Κουίκ που κάθεται τώρα στα υπουργικά έδρανα ήταν μαζί με τον Παττακό.

Ads

Το μεγαλύτερο σόου το επιφύλασσε όμως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος συμμετέχοντας σε τηλεοπτικό πάνελ, έβγαλε το κινητό του για να δείξει τη φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικονίζεται ο πατέρας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πίσω από τον Παπαδόπουλο. Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί με αυτή τη φήμη πριν καν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός κι έχει πολλάκις διαψευστεί.

Παρών στο σκηνικό ήταν και ο Γιάννης Αμανατίδης, που προειδοποίησε τον κ. Κεφαλογιάννη ότι εκτίθεται γιατί πρόκειται για Fake News, ο υποψήφιος της ΝΔ, όμως επέμενε να την δείξει και διέταζε επίμονα την κάμερα να ζουμάρει στην…«αποκάλυψή» του!

Τότε οι δημοσιογράφοι της εκπομπής έδειξαν on air το ρεπορτάζ των ellinikahoaxes.gr που διέψευδε τον ισχυρισμό ότι εικονίζεται ο Παύλος Τσίπρας στη συγκεκριμένη φωτογραφία.
Παρά τη δημόσια διάψευση όμως, ο Κεφαλογιάννης επέμεινε. «Δεν ανακαλώ τίποτα», είπε. 

Αρκετές ώρες αργότερα όμως -και μετά τον σάλο που προκλήθηκε- ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναγκάστηκε «τα μαζέψει» εν μέρει, παραδεχόμενος μεν πως η φωτογραφία δεν είνα πραγματική, σπεύδοντας όμως παράλληλα να αφήσει «σκιές» για τα πεπραγμένα της οικογένειας Τσίπρα την εποχή της χούντας. Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την παραδοχή Κεφαλογιάννη, τόνισε πως ήταν λάθος του ευρωβουλευτή η διακίνηση Fake News, ωστόσο απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη για τους δικούς του ισχυρισμούς. Δηλώνοντας «ευγενής» και σημειώνοντας πως «όλοι το γνωρίζουν αυτό», αρκέστηκε να πει πως «η συζήτηση την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή εκτραχύνθηκε και αυτό δεν είναι το ήθος και το ύφος του». 

Μαξίμου: Θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη ο κ. Μητσοτάκης;

«Θα έχει το πολιτικό θάρρος να συνειδητοποιήσει το ατόπημα που διέπραξε, βάζοντας ένα τέλος στον κατήφορο; Θα έχει το πολιτικό θάρρος να ξεκολλήσει από τον βούρκο, επιλέγοντας να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό; Ή θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη;».

Τα παραπάνω ερωτήματα θέτει για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τα fake news στη Βουλή, για τη δήθεν συνεργασία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα με τη χούντα, αλλά και τις αντίστοιχες δηλώσεις γαλάζιων στελεχών.

«Δύο μέρες μετά την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στη Βουλή στον θανόντα πατέρα του Πρωθυπουργού, αναπαράγοντας τα fake news φασιστοφυλλάδων, στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κεφαλογιάννης, συνεχίζουν να αναπαράγουν τα χουντικής κοπής ψεύδη. Ο τελευταίος έφθασε μέχρι και στο σημείο να παρουσιάζει φωτογραφίες εποχής με άσχετους ανθρώπους δίπλα στους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τον πατέρα του Πρωθυπουργού»

«Ο κατήφορος στον οποίον έχουν επιβάλει την πολιτική ζωή του τόπου οι ακροδεξιοί σύμβουλοι και συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, έχει και ένα όριο», καταλήγει το σχετικό σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.