Επίθεση στην βουλευτή του ΚΚΕ Λιανά Κανέλλη εξαπέλυσε ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός στους διαδρόμους της Βουλής με απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα.

Ads

Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, ο χρυσαυγίτης βουλευτής αναφέρθηκε αρκετές φορές στην ιδιότητα του υπόδικου καθώς ο ίδιος παρέμενε μέχρι πρόσφατα προφυλακισμένος για την υπόθεση της δράσης της Χρυσής Αυγής. Η Λιανά Κανέλλη στην τοποθέτησή της ανέφερε πως «δεν είμαστε όλοι εδώ μέσα με την ιδιότητα του υπόδικου». Ο Γιάννης Λαγός την ακολούθησε κατά την έξοδό της από την αίθουσα και στους διαδρόμους της Βουλής.

Τότε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Νίκος Μανιός και Χρήστος Σμίας παρενέβησαν και τον εμπόδισαν να την πλησιάσει. Ο Γιάννης Λαγός άρχισε να τις επιτίθεται φραστικά ενώ εξαπέλυσε και απειλές. «Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής». «Ναι, ήμουν», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Να δεις πώς θα φύγεις» είπε ο Γ. Λαγός. «Με απειλείς;», τον ρώτησε η κ. Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Λ. Κανέλλη.

Διαβάστε επίσης:

Το περιστατικό σχολίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου. «Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές» είπε, δηλώνοντας ότι για το γεγονός θα ενημερωθεί η Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές. «Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι απειλώντας μας», είπε η κ. Κατριβάνου και πρόσθεσε πως «είναι καίρια δίκη για τη δημοκρατία και ενάντια στο νεοναζισμό και πρέπει να λάβει μέτρα όλο το Κοινοβούλιο ενάντια σε τέτοιες απειλές».

Ads