Με ψηφίσματα που εξέδωσαν, οι δήμοι Ωλένης και Πηνείας καταδικάζουν την επιστροφή του βοηθήματος των 3.000 ευρώ που είχε δοθεί στους πυρόπληκτους της Ηλείας από την κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και το οποίο καλούνται να το επιστρέψουν μέσω της εφορίας. Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Ηλείας τονίζουν ότι οι τρεις χιλιάδες ευρώ είναι για τους πυρόπληκτους αγρότες το 1/3 του ετήσιου εισοδήματός τους και αδυνατούν να το επιστρέψουν.

Ads

Μάλιστα, με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών, το Εργατικό Κέντρο του Πύργου ζητά το «πάγωμα» των διαδικασιών αποστολής ειδοποιητηρίων από τις ΔΟΥ στους αγρότες, ενώ ανάλογη είναι η θέση όλων σχεδόν των εμπορικών συλλόγων του νομού.

Η διαδικασία της επιστροφής των 3.000 ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν μετά τους σχετικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τότε είχαν λάβει την οικονομική βοήθεια αρκετοί μη δικαιούχοι από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και πολλοί Ηλείοι οι οποίοι όμως δεν προσκόμισαν στη συνέχεια τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν.

Πηγή: «Ελευθεροτυπία»