Μια διαφορετική συναυλία έδωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας, η οποία διοργανώθηκε από τη δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη. «Στον δρόμο με Αγάπη. Μόλις ξεκινήσαμε! Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με ένα φορτηγό τραγούδια τριγυρνάει στους δρόμους της Αθήνας. Ανοίξτε τα παράθυρα! Μένουμε σπίτι αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι!», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ads

Η ερμηνεύτρια ανέβηκε πάνω σε ένα φορτηγό με σύνθημα «από το δρόμο με αγάπη» και ξεκινώντας από την Τεχνόπολη στο Γκάζι τραγούδησε σε στενά και γειτονιές της Αθήνας. Ωστόσο, η συναυλία αποσκοπούσε, όπως αποδείχθηκε, και σε μια ακόμη απόπειρα στησίματος επικοινωνιακής φιέστας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, τυχαία στη διαδρομή της «κινούμενης συναυλίας» που διοργάνωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, περιλαμβανόταν και μια στάση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Πλήθος δημοσιογράφων με κάμερες και φωτογραφικές μηχανές περίμεναν να απαθανατίσουν την έξοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να χειροκροτήσει και να συνομιλήσει με την ερμηνεύτρια.

Όπως έγραψαν ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός αν και βρισκόταν σε κρίσιμες τηλεδιασκέψεις για την επόμενη ημέρα της χώρας, ξεσηκώθηκε από τους ήχους της συναυλίας και «αυθόρμητα» διέκοψε την εργασία για να βγει στον δρόμο και να χειροκροτήσει την ερμηνεύτρια. Το γεγονός πως πλήθος μουσικών και καλλιτεχνών έχουν μείνει εκτός οποιασδήποτε οικονομικής υποστήριξης από την κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας προβλήματα επιβίωσης, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις για το επικοινωνιακό σόου.

Ads

Δεν ήταν λίγοι επίσης όσοι παρατήρησαν πως κατά την «τυχαία» συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας εν μέσω καραντίντας. Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ανακοίνωση ανέφερε: «Σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση και λόγω του καιρού. Θέλω να υπενθυμίσω ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν απολύτως όπως ισχύουν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Και είμαι αναγκασμένος να το τονίσω μιας και το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων ειδικά στα δύο μητροπολιτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τις 4 Μαϊου συνεχίζουμε να τηρούμε πιστά τα μέτρα. Συνεχίζουμε να μένουμε στο σπίτι μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας. Η πορεία είναι δύσκολη αλλά για να βγούμε νικητές πρέπει να παραμείνουμε στο σπίτι και μόνο στο σπίτι».

«Πάρτι» στο Μαξίμου, «πάρτι» και στο twitter

Το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έμεινε ασχολίαστο από τους χρήστες του twitter, με το hashtag #Πρωτοψάλτη να μετατρέπεται σε πρώτο trend μέσα σε ελάχιστη ώρα. Ενδεικτικά κάποιες από τις αναρτήσεις:

ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα έβλαπτε λίγος σεβασμός στις θυσίες των πολιτών, κ. Μητσοτάκη

Από τη μεριά τους, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τις εικόνες αυτές λέγοντας πως «την ώρα που οι πολίτες παραμένουν σπίτια τους υπομονετικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας και απειλούνται καθημερινά με πρόστιμα αν βγουν έξω, ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε λογικό μαζί με ακόμα 50 άτομα και τον ανιψιό του να οργανώσουν “τυχαία” μία συναυλία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου». Οι ίδια πηγές της Κουμουνδούρου σχολίασαν, επίσης: «Λίγος σεβασμός, τόσο στις θυσίες των πολιτών, όσο και στην αγωνία τους για τους δικούς τους ανθρώπους, την πανδημία και το τι τους ξημερώνει στις δουλειές τους, δεν θα έβλαπτε».