Για «τσαπατσουλιά» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και τις «διορθωτικές» κινήσεις που υποστηρίζει πως έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ads

«Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση. Μεταρρύθμιση είναι αυτό που συζητιέται με τους κοινωνικούς φορείς», είπε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτηρίζοντας «περιφρόνηση της λογικής» να υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι η αντιπολίτευση δεν διάβασε το νομοσχέδιο.

«Μια σοβαρή αντιπολίτευση όχι μόνο διαβάζει το νομοσχέδιο αλλά σας διορθώνει κιόλας», υπογράμμισε.

«Τώρα ξυπνήσατε; Είστε 5 χρόνια κυβέρνηση, τώρα καταλάβατε ότι είναι 10 δισ. η φοροδιαφυγή;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τονίζοντας πως αν και τα στοιχεία έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το 2015, παραβλέπεται το γεγονός ότι μεσολάβησε η πανδημία που λειτούργησε θετικά, διότι ενισχύθηκαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ads

«Άρα έχετε κάνει μια τρύπα στο νερό», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «βιαστικό» νομοσχέδιο για ένα σημαντικό πρόβλημα που δημιουργεί «μεγάλες αδικίες» και παραβλέπει ότι τα πραγματικά έσοδα του κράτους τα πληρώνουν οι πιο φτωχοί Έλληνες από τους έμμεσους φόρους.

Αναφερόμενος στα τεκμήρια, τα χαρακτήρισε «ξεπερασμένα εργαλεία που ανήκουν σε παλιότερες δεκαετίες». «Γι’ αυτό και το νομοσχέδιο είναι και αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό, κάτι που θα αποδειχθεί στην πράξη», υποστήριξε.

https://www.youtube.com/watch?v=-b8dDPp0eao