Nευρικότητα και αναταραχή έχουν προκαλέσει στα κόμματα οι αποκαλύψεις, που ξεκίνησαν με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της από τον πρώην αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και στέλεχος της ΝΔ, Αριστείδη Αδαμόπουλο.

Ads

Νωρίτερα σήμερα η Φώφη Γεννηματά συνάντησε την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Ζέφη Δημαδάμα και εξέφρασε τη συμπαράστασή της, μετά την ανακίνηση του περιστατικού της σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε υποστεί.

Σε άρθρο της στα ΝΕΑ, η κυρία Δημαδάμα έγραψε ότι «λίγους μήνες πριν αναφέρθηκα σε προσωπική εμπειρία και σε σεξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος κατά το παρελθόν και έγινα αποδέκτης συμπαράστασης αλλά και χαιρέκακων σχολίων».

«Δεν συμβαίνει μόνο στην ιστιοπλοΐα, στον αθλητισμό αλλά και στα ΜΜΕ, στην πολιτική, στο θέατρο, στο εργοστάσιο, στο γραφείο. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα» κατέληγε  η Ζ. Δημαδάμα, ενώ μετά τη δημοσίευση του άρθρου η Φώφη Γεννηματά είχε προβεί στην παρακάτω δήλωση:

Ads

«Είμαστε δίπλα στη Ζέφη στην προσπάθειά της να βοηθήσει να σπάσει η σιωπή και ζητούμε να πέσει φως και στην καταγγελία της. Κάθε γυναίκα που μοιράζεται την οδυνηρή της εμπειρία, μας αναγκάζει όλους να δούμε επιτέλους κατάματα το πρόβλημα. Κάθε γυναίκα που σπάει τη σιωπή είναι μια νίκη απέναντι στο φόβο και την καταπίεση, ένα βήμα πιο κοντά στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την ισότητα. Είναι ένας αγώνας που μας χρειάζεται όλους, μας αφορά όλους και όλες».

Νωρίτερα σήμερα, η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε τη δική της τραυματική περιπέτεια με τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας. Όπως αναφέρει το περιστατικό σημειώθηκε τον Αύγουστο του 1994 όταν η νεαρή συντάκτρια του Ριζοσπάστη, διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επισκέφτηκε το γραφείο του υφυπουργού, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, της επιτέθηκε, πήγε να της ξεκουμπώσει το φόρεμα και όταν εκείνη αντέδρασε άρχισε να την κυνηγάει γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων. Περιγράφει πως άρχισε να ουρλιάζει και πως βγήκε από το γραφείο του.

Στο μεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρχίζουν δειλά να εμφανίζονται μαρτυρίες και για άλλους πολιτικούς, αυξάνοντας το κλίμα νευρικότητας. «Υπάρχει φόβος ότι σε λίγο θα πάμε στο #Και_εσύ», σχολίαζε σκωπτικά παλιά «καραβάνα» της πολιτικής.