Τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε και δημοσιοποίησε πριν μερικούς μήνες υπενθύμισε η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα, σε άρθρο της στα ΝΕΑ, με αφορμή την αποκάλυψη για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η Σοφία Μπεκατώρου.

Ads

«Δεν συμβαίνει μόνο στην ιστιοπλοΐα, στον αθλητισμό αλλά και στα ΜΜΕ, στην πολιτική, στο θέατρο, στο εργοστάσιο, στο γραφείο. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα» γράφει χαρακτηριστικά η κυρία Δημαδάμα.

Περιγράφοντας τη δική της περιπέτεια αναφέρει ότι «λίγους μήνες πριν αναφέρθηκα σε προσωπική εμπειρία και σε σεξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος κατά το παρελθόν και έγινα αποδέκτης συμπαράστασης αλλά και χαιρέκακων σχολίων».

Όπως σημειώνει, μάλιστα, «η “ένδειξη συμπάθειας” που δέχθηκα μέσα στο ασανσέρ, διότι έτσι τη “βάφτισε” ο κύριος αυτός τη σεξουαλική παρενόχληση, ήταν κάτι για πολλούς και πολλές “φυσιολογικό”. Γιατί ήμουν γυναίκα και ήμουν στην πολιτική και όχι στο σπίτι μου, γιατί είχα φιλοδοξίες και αυτό είναι απαγορευτικό για μια γυναίκα, γιατί δεν έγινε και τίποτα βρε αδερφέ, έτσι είναι οι άνδρες…».

Ads

«Ποτέ δεν θα κατηγορήσω της γυναίκες που δεν μιλούν ή μιλούν μετά από χρόνια ή δεκαετίες, γιατί ξέρω πολύ καλά και η ίδια τι θα αντιμετωπίσουν: τα ήθελε και αυτή, θα είχε ντυθεί προκλητικά, τώρα το θυμήθηκε γιατί θέλει δημοσιότητα» προσθέτει η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Οι γυναίκες θα μιλήσουν όταν μάθουμε να ακούμε, όταν σταθούμε όλες και όλοι δίπλα τους, όταν το θεσμικό οπλοστάσιό μας θα είναι ασφαλές και θα εφαρμόζεται (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) και η δικαιοσύνη θα αποδίδεται γρήγορα και αποτελεσματικά. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει…» καταλήγει στο άρθρο της η Ζέφη Δημαδάμα.