Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ραφήνας, εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από τη δεκαετία του 1990, στενός πολιτικός φίλος του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και στέλεχος της Ν.Δ (αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Πικερμίου – Ραφήνας), είναι ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τη χρυσή ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου, το 1998.

Ads

Σύμφωνα δε με την εφημερίδα «Δημοκρατία», από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου, υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει επτά διαδοχικές θητείες). Μάλιστα, υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν υποψήφιο πρόεδρο στις επερχόμενες εκλογές της ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου, με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας.

Επίσης, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι στενός πολιτικός φίλος του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Πρόκειται στην ουσία για έναν από τους «κομματάρχες» του κ. Βορίδη στην ανατολική Αττική. Οπως φαίνεται και σε φωτογραφίες, ο κ. Βορίδης ήταν, όπως πάντα, επίτιμος καλεσμένος στην κοπή πίτας του Ναυτικού Ομίλου Ραφήνας ΑΛΚΥΩΝ, όπου ο κ. Αδαμόπουλος είναι πρόεδρος.

Ακόμα, ο ίδιος ουκ ολίγες φορές έχει φωτογραφηθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείγμα της κομματικής θέσης που κατείχε στη Ν.Δ. Σε μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, είναι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2018, στη Ραφήνα, με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι. Μία ακόμη φέρεται ότι τραβήχτηκε στο Μάτι τον Αύγουστο του 2019, στην επίσκεψη του πρωθυπουργού για την επίβλεψη των εργασιών καθαρισμού του οικοπέδου απόθεσης των καμένων δέντρων της περιοχής.

Ads

image

Μετά τις καταγγελίες, η Ν.Δ., με ανακοίνωσή της, ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του μέλους της ΔΗΜΤΟ Ραφήνας Αριστείδη Αδαμόπουλου. Η δε Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του από το Δ.Σ. της.

Από την πλευρά του, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, διαψεύδει την κάθε εμπλοκή του. Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΕΙΟ, απαντώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου και υπήρξε δημοσίευμα με τις σχετικές αποκαλύψεις, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμά σας σε σχέση με το πρόσωπό μου και την κυρία Μπεκατώρου, τυγχάνουν παντελώς ανακριβή, ψευδή, συκοφαντικά και υποβολιμιαία, καθόσον ουδέποτε έλαβαν χώρα τα όσα ισχυρίζεται η κυρία Μπεκατώρου σε σχέση με το πρόσωπό μου. Για το λόγο αυτό σας καλώ όπως αποσύρετε άμεσα όλα τα δημοσιεύματα τα οποία με εμπλέκουν αδίκως με τις καταγγελίες της κυρίας Μπεκατώρου και επιφυλάσσομαι παντώς νομίμου δικαιώματός μου για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων».