Διυπουργική σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης (11/7) -ενώ δηλαδή είμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού- στο Μαξίμου με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, του υφυπουργού Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά αλλά και εκπροσώπων της Ένωσης Ακτοπλόων με θέμα τις υψηλές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ads

Όπως αναφέρει το Μαξίμου, στόχος είναι να διερευνηθεί σε βάθος κατά πόσο οι υψηλές τιμές αυτές αποτελούν πρακτικές αισχροκέρδειας, καθώς δεν έχουν μειωθεί ούτε στο ελάχιστο, ενώ έχει μειωθεί το κόστος των καυσίμων και ο πληθωρισμός στον κλάδο.

Διαβάστε επίσης: Διακοπές στα ελληνικά νησιά; Σαν να ταξιδεύεις στο εξωτερικό

Τα μέτρα που εξετάζονται και το pass

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τα μέτρα που θα εξεταστούν είναι είτε η φορολόγηση των υπερκερδών είτε η τοποθέτηση πλαφόν στο κέρδος των ακτοπλοϊκών εταιριών με βάση μία ημερομηνία αναφοράς. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εισαχθεί κάποιο νέο pass.

Ads

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί και θα παρέμβει»

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα (10/7) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση «παρακολουθεί» την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και θα «παρέμβει».

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό – που είναι πολύ σημαντικό – στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις, είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για το κόστος των εισιτηρίων, που παραμένει στα ύψη παρά το γεγονός ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει.

Πρόσθεσε, ενώ ήδη είμαστε στα μέσα Ιουλίου,  «το παρακολουθούμε το ζήτημα και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».