Η κυβέρνηση «παρακολουθεί» την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και θα «παρέμβει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ads

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό – που είναι πολύ σημαντικό – στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις, είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για το κόστος των εισιτηρίων παραμένει που στα ύψη παρά το γεγονός ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει.

Πρόσθεσε, ενώ ήδη είμαστε στα μέσα Ιουλίου, ότι «το παρακολουθούμε το ζήτημα και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».

 

Θα συσκεφθεί το υπουργείο Ναυτιλίας

 

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM είπε ότι θα γίνει σύσκεψη τις επόμενες ημέρες, με αντικείμενο τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας και των εκπροσώπων της ναυτιλίας, και στόχο «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια».

Ads

«Προφανώς, εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καταγράφονται κάποιες σημαντικές αυξήσεις. Εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει.

Πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά, γιατί υπάρχουν αυξήσεις» σημείωσε.