«Φωτιά» παίρνει σύμφωνα με το δημοσιογραφικό κλισέ το «καλάθι της νοικοκυράς». Και μπορεί η κυβέρνηση να διαρρέει μέσω των φιλικών της ΜΜΕ, ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο “σχεδιάζει μέτρα με κοινωνικό πρόσημο” ενόψει της φετινής ΔΕΘ, να μην ανέβει και με άδεια χέρια ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η πραγματικότητα είναι μια και σκληρή. Μηδενικό είναι το πραγματικό ενδιαφέρον της νεοδεξιάς κυβέρνησης για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που αναμένεται να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο με τις επερχόμενες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Ads

Και αυτή δεν είναι μια αυθαίρετη ή πολιτικάντικη διαπίστωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευση. Αλλά τεκμηριωμένο γεγονός.

Εξηγούμαι.

Τα μέλη αυτής της κυβέρνησης, με πρώτο, πρώτο τον Πρωθυπουργό έχουν τόση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη όση είχαν οι βασιλείς με τους υπηκόους τους: καμία.

Ads

Καμία επαφή με την πραγματικότητα. Για αυτό άλλωστε και δεν έχουν και κανένα πρόβλημα να υποστηρίξουν πχ ότι ο ιός δεν κολλάει στα ΜΜΜ: γιατί είναι προφανές ότι δεν ξέρουν τι θα πει να πηγαίνει ο εργαζόμενος στη δουλειά του στις 7 το πρωί, παστωμένος σαν σαρδέλα σε ένα λεωφορείο. Ίδια άγνοια και για τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ. Πόσο κάνει ένα σακουλάκι καφές; Η ζάχαρη; Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί την τιμή του εσπρέσο που πίνει ποζάροντας κατά καιρούς…

Όπως επίσης αγνοεί και τις τιμές άλλων βασικών προϊόντων, για παράδειγμα του ψωμιού. Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να πηγαίνει στον φούρνο της γειτονιάς του για να πάρει ψωμί. Αλλά οφείλει να γνωρίζει τα βασικά δεδομένα για πάρει μέτρα προστασίας των πολιτών, που βλέπουν, ανυπεράσπιστοι, να προστίθεται στην υγειονομική κρίση, την εργασιακή ανασφάλεια, και η ακρίβεια της καθημερινότητας.

Το ότι ο Πρωθυπουργός τα αγνοεί, δεν είναι τυχαίο ή συγκυριακό. Είναι πολιτική επιλογή. Διότι, εν πάση περιπτώσει, “τι θέλετε να γίνει; Δεν είμαστε συγκεντρωτική οικονομία. Το κράτος δεν μπορεί να καθορίζει τις τιμές”. Τι κι αν οι μισθοί συμπιέζονται, οι αυξήσεις των συντάξεων αγνοούνται, οι φόροι θα μειωθούν όμως το ηλεκτρικό σίγουρα πρόκειται να ακριβύνει – “όχι και 50% αλλά λιγότερο”, λένε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, μπας και χρυσώσουν το χάπι; Την απάντηση την έδωσε χθες Κυριακή, στον Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι ο Δείκτης Οικονομικής Εμπιστοσύνης πάει πρίμα. Τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν λοιπόν; Άμα ο Δείκτης Οικονομικής Εμπιστοσύνης πετάει, οι πολίτες πρέπει να είναι χαρούμενοι.

Και να λένε και κανένα ευχαριστώ, οι ανάγωγοι!

ΥΓ:  Οι οποίοι πολίτες εκτός από ανάγωγοι, είναι και μικρόψυχοι και στενοκέφαλοι. Δεν πρόκειται καν να εκτιμήσουν τα ψίχουλα μπορεί να πέσουν από το λουδοβίκειο τραπέζι του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ… Τα οποία ψίχουλα θα προπαγανδιστούν “καταλλήλως” ως πρωτοφανούς σπουδαιότητας παρέμβαση υπέρ πληβείων…