Κατά την άποψή μου, αυτή η μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή, είναι κάτι πολύ περισσότερο από εκλογική. Είναι μάχη για την αλήθεια και τη δημοκρατία. Είναι μάχη κατά της διαστρέβλωσης, της παραποίησης και της καταστροφολογίας, βασικά συστατικά της τηλε-πλύσης εγκεφάλου, που υπέστη ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Αυτό προσπαθώ να αναδείξω με τα 4 spots της διαδικτυακής μου καμπάνιας, που για φόντο έχουν έναν πίνακα εμπνευσμένο από το «1984» του Όργουελ.

Ads

Στο παρελθόν ακούσαμε για εκλογές νοθείας. Τούτες εδώ είναι εκλογές υποκρισίας. Γιατί…

Α) Είναι τελείως υποκριτικό να κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ για τέταρτο μνημόνιο, όταν είναι σαφές ότι το τέταρτο μνημόνιο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφενός έχει πει δημόσια ότι θα περικόψει τις συντάξεις, αφετέρου όπου σταθεί και όπου βρεθεί όλα τα τελευταία χρόνια ευαγγελίζεται τη λεγόμενη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», η οποία είναι ουσιαστικά η μείωση του αφορολόγητου. Διότι αν το αφορολόγητο δεν μειωθεί, η βάση δεν μπορεί να διευρυνθεί. Αρα, αν δεχθούμε τον ορισμό, που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε, τότε ξέρουμε ποιος είναι το τέταρτο μνημόνιο. Απλά, να τον ακούσουμε, πρέπει.

Αυτή τη δυνατότητα δίνει αυτό το βίντεο:

Β) Είναι χυδαία υποκριτικό η ΝΔ να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία στον ιδιωτικό τομέα, όταν εκείνη μείωσε δια νόμου τον κατώτατο μισθό (που ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε), δημιούργησε τον χυδαίο υποκατώτατο μισθό για τους νέους (που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε), εκτόξευσε την ανεργία σε αρνητικά ρεκόρ (που ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε δραστικά). Εξάλλου, οι γαλάζιες προθέσεις για την 7ήμερη εργασία, το δώρο Χριστουγέννων (που «δεν πρέπει να περιμένουν οι Ελληνες»), αλλά και για το επίδομα ανεργίας (που «είναι αντιπαραγωγικό»), είναι στοιχεία που θα πρέπει να φέρει στο νου του ο ιδιωτικός υπάλληλος, πηγαίνοντας στην κάλπη την Κυριακή.

Γ) Επίσης, είναι τελείως υποκριτικό να κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις, όταν αφενός εκείνη είχε προβλέψει την εξαΰλωση των επικουρικών ήδη από το 2015 με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος (άσχετα που ο νόμος δεν ίσχυσε, επειδή ανέβηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, που προστάτευσε τις συντάξεις των πολλών), αφετέρου είχε τάξει την περικοπή του ΕΚΑΣ στους δανειστές, απλά το έκρυψε με γενικόλογες διατυπώσεις στο mail Χαρδούβελη.

Δ) Τέλος, δεν είναι μόνο υποκριτικό, αλλά και ανήκουστο να εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης –προεκλογικά- ως ο προστάτης των δημοσίων υπαλλήλων. Ο άνθρωπος, που απέλυε πιο γρήγορα και από τη σκιά του, που θέλει να δώσει στον ιδιωτικό τομέα τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, ο άνθρωπος που θέλει να προσλαμβάνει έναν γιατρό για κάθε πέντε που θα φεύγουν. Προκλητικό και ανήκουστο, κυριολεκτικά!

Το πιο προκλητικό (για τη λογική μας), βέβαια, στοιχείο είναι ότι στις ευρωεκλογές ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι ψήφισαν στην πλειοψηφία τους ΝΔ! Απόλυτη απόδειξη –κατά την άποψή μου- της παραποίησης της πραγματικότητας και της τρομολάγνας και καταστροφολόγας μιντιακής πλύσης εγκεφάλου των τελευταίων ετών. Την ίδια στιγμή, βέβαια, αποτέλεσε και το κίνητρο για να ξεκινήσω τη διαδικυτακή μου καμπάνια αλήθειας.

Ads

Οι Ελληνες πρέπει να θυμηθούν, να συγκεντρωθούν, να ψηφίσουν συνειδητοποιημένα. Ολοι μας πρέπει, τώρα, να σοβαρευτούμε. Το κλισέ λέει… γιατί ψηφίζουμε για τα παιδιά μας.

Εγώ θα το προσωποποιήσω λίγο περισσότερο:

Φίλε μου, σε παρακαλώ πολύ θυμήσου, γιατί εσύ ψηφίζεις και για το δικό μου παιδί.

Σε παρακαλώ πολύ, λοιπόν, να θυμηθείς αυτή τη φορά.

(*) Ο Γιώργος Χριστοφορίδης είναι δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο τομέα της Β’ Αθήνας.