Eίκοσι τοις 100 νομίζει η Βάνα Παπαευαγγέλου ότι είναι οι καταλήγοντες εκτός ΜΕΘ. Επειδή η ενασχόληση της με τα λιγοστά παιδάκια με κορωνοιό που νοσηλεύει, της έχει προκαλέσει κρίση διάνοιας, ας την βοηθήσουμε λίγο με τις απλές πράξεις του Δημοτικού σχολείου(όπου παρεμπιπτόντως κολλάει).
      
Το 20% των νεκρών, που «νομίζει», θα ήταν 7.753 Χ 20% = 1550. Από την άλλη, η θνητότητα στις ΜΕΘ, μας ενημερώνει επίμονα το ίδιο υπουργείο (Κοτανίδου), δεν είναι καν 50%  και είναι συμβατή με τα διεθνή δεδομένα.

Ads

Σήμερα ο ΕΟΔΥ στο δελτίο του αναγράφει επί λέξει: ” Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.648 ασθενείς.”   (https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/03/covid-gr-daily-report-20210326.pdf). Άρα αποκλείεται εντός ΜΕΘ να έχουν πεθάνει περισσότεροι από όσους εξήλθαν (1648), προκειμένου να εκπληρώνεται το περί θνητότητας κάτω από 50%. Οπότε εκ των 7754 θανάτων οι υπόλοιποι σημειώθηκαν εκτός ΜΕΘ  (κλινικές covid, οίκοι κλπ). Δηλαδή: 7754-1448 = 6306! Το αληθές ποσοστό σεβαστή μας καθηγήτρια των θανόντων εκτός ΜΕΘ διαφέρει ελαφρώς του δικού σας . Δεν είναι 20% που λέτε Εσείς αλλά 81,3%

Και το χειρότερο όλων, αγαπητή Κυρία, είναι ότι αυτό αποτελεί το ποσοστό όλης της Ελλάδας και για όλο το έτος της πανδημίας Στις κρίσιμες στιγμές και στις πιεζόμενες περιοχές, μόνο ο ένας στους είκοσι θανόντες βρήκε πρόσβαση σε ΜΕΘ. Ο κ Αρκουμανέας θα μπορούσε να σας δείξει πχ εμπιστευτικά αυτά τα στοιχεία για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου για την Βόρειο Ελλάδα, που τα είχε ετοιμάσει μη τυχόν και του τα ζητούσε η Αντιπολίτευση στην Βουλή αλλά δυστυχώς δεν του τα ζήτησε ποτέ!

Δίπλα στην σεβαστή Καθηγήτρια έχασκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο μαθηματικός κ. Κοντοζαμάνης, ο λεγόμενος και Αλογοσκούφης της πανδημίας, στον οποίο ένευσε η επιστήμων κι αυτός πρόθυμος ως βοηθός συγκατένευσε. Κι έτσι η επιστήμη πήρε την ρεβάνς από την πολιτική για εκείνο το « Πες, Σωτήρη » του πρωθυπουργού προς τον εθνικό λοιμωξιολόγο.

Ads

Οι υπερβολές στους χαρακτηρισμούς εναντίον της δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Δεν θεωρούμε ότι υπήρχε πονηρή πρόθεση εξαπάτησης, όπως τότε με τους μέσους όρους της κας Κεραμέως και τους 17 μαθητές ανά τάξη. Απλώς, ως μαθήτρια, η νυν κυρία καθηγήτρια πήγαινε κλασικό.

ΥΓ: αν ήθελε να πει ότι το 20% των διασωληνωμένων καταλήγουν να νοσηλεύονται για δύο εικοσιτετράωρα εκτός ΜΕΘ, αυτό προσεγγίζει την αλήθεια Τότε όμως ας ρωτήσει τον άλλο υπουργό που είναι και γιατρός, ποια είναι η πρόγνωση για όσους διασωληνωμένους παραμείνουν για δύο εικοσιτετράωρα εκτός ΜΕΘ; Όχι το πόσοι θα πεθάνουν μέσα στο ένοχο 48ωρο αλλά πόσοι εξ αυτών πρόκειται να επιζήσουν τελικά μετά απο τέτοια « περιποίηση”. Βιβλιογραφία υπάρχει άφθονη και θα εμπλουτιστεί από όσα συμβαίνουν με την πανδημία στην Ελλάδα.

YΓ2: όσον αφορά το ρηθέν από την κα Σοφία Πατραμάνη, δημοσιογράφο της ΕΡΤ, επειδή ολοφάνερα δεν κατανοούσε το τι έλεγε, ας την βοηθήσουμε κι αυτήν. « Παρηγορητική αγωγή » σημαίνει, σύμφωνα με την Βικιπαίδεια,  ότι δεν στοχεύει κανείς στην επιβίωση του ασθενούς αλλά στην βελτίωση της ποιότητας του θνήσκειν (να μην βασανιζεται …) Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι τα ισχυρά αναλγητικά κατά το καταληκτικό στάδιο. Άρα από όσους είναι διασωληνωμένοι εκτός δεν πρόκειται να ζήσει ουδείς. Σοφόν το σαφές!

* Η φωτογραφία από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ‘90 «Λάβ Σόρρυ» με τον Σάκη τον υδραυλικό.